Redescopera Romania ziua 5

Posted by andrei On June - 17 - 2011

redescopera ziua 5 12 20110616 193x133 Redescopera Romania ziua 5A cincea zi din Redescopera Romania a inceput cu parasirea orasului Sovata, destinatia salina din Praid. Azi a fost o zi mai lejera din punct de vedere al obiectivelor, dar lunga ca si perioada petrecuta pe drum.

Salina din Praid este sub cea din Turda, dar are avantajul ca se coboara cu ajutorul unui autobuz care urca si coboara la ore fixe.

Din punctul meu de vedere, salina are rol de parc in Praid. Vin oamenii cu odraslele sa se joace in parcul amenajat sub pamant. Partea nasoala e ca autobuzul ala polueaza extrem de mult, asa ca efectul sarii este aulat de fum.

Urmatorul popas a fost Muzeul Palariilor de paie. Proprietarul s-a dovedit a fi extrem de antreprenorial, a inteles si importanta  internetului si cat poate fi de benefic. Aici a luat nastere cea mai mare  palarie de paie din lume.

O batranica reuseste sa impleteasca aproximativ 40 metri de paie, acestea trebuie sa fie neaparat din grau. Partea proasta este ca cei care creaza aceste palarii nu prea castiga prea mult, iar acest mestesug este pe moarte.

Drumul neasfaltat ne-a dus spre un sat aflat sub apa. Acesta a fost inundat pentru a crea un lac artificial. Din pacate nu se vad prea multe, doar cladirea bisericii razbeste prin apa.

Toate povestile le puteti vedea aici. Redescoperă România este un proiect Petrom, impreuna de BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 şi Muzeul National al Taranului Roman.

Popularity: unranked [?]

Related posts:

  1. Redescopera Romania ziua 4 Ziua a patra din Redescopera Romania a luat sfarsit de...
  2. Ziua 0 din Redescopera Romania Ziua 0 s-a cam terminat, dat fiind faptul ca e...
  3. A doua zi din Redescopera Romania s-a incheiat Uite asa trecu si a doua zi din Redescopera Romania....
  4. A treia zi din Redescopera Romania A treia zi din Redescopera Romania a inceput dimineata pe...
  5. Iata si prima zi din Redescopera Romania 3! Prima zi din Redescopera Romania a inceput pentru mine dimineata...

Leave a Reply

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.