A treia zi din Redescopera Romania

Posted by andrei On June - 15 - 2011

redescopera romania ziua 3 4 193x133 A treia zi din Redescopera RomaniaA treia zi din Redescopera Romania a inceput dimineata pe la 8 si s-a incheiat in a patra zi, mai exact la ora 1. Am inceput ziua cu putin offroad spre cetatea de la Bologa, pe urma am vazut barajul Draganului, lacul Lesu, Pestera Ursilor si ghetarul de la Scarisoara.

Cetatea de la Bologa este asa bine gandita impotriva invadatorilor, incat noi am reusit sa trecem pe langa ea cu doua masini. Ca dimensiuni nu este foarte impresionanta, dar robustetea ei ar face gelos oricei inginer.

Asfaltul s-a impletit cu drumul de piatra si am pornit spre barajul Draganului. Imensitatea lui demonstreaza ca si in Romania sunt oameni capabili, cam putini, dar sunt. Nu ai multe de spus despre un baraj, dar va sugerez sa-l vizitati, chiar merita un mic ocol din drum.

Lacul Lesu se afla la 20 km de E60 si este un lac de acumulare pe o suprafata de 148 hectare. Barajul poate suporta un volum de 28 milioane de metri cubi de apa.

Pestera Ursilor a fost descoperita in 1975 din cauza unei dinamitari din zona. Are o sumedenie de formatiuni de stalacmite si stalactite extrem de interesante ca si forma. Pestera se afla in muntii Apuseni, iar intrarea pentru adulti este de 15 lei. Este o pestera care merita vizitata datorita diversitatii de forme ale rocilor si este foarte bine amenajata.

Numele vine de la numarul mare de ursi care se adaposteau aici. Se pare ca la un moment dat, intrarea in pestera s-a blocat, astfel ca 140 de ursi au ramas inchisi si au murit. La pestera se poate ajunge pe soseaua Oradea-Deva, se trece de Sudrigiu, iar apoi faceti stanga in Chiscau.

Dupa ce am parasit Pestera Ursilor, am luat drumul catre Pestera Scarisoara. Drumul a fost numai bun pentru Dustere, iar peisajul a fost deosebit. Este una dintre cele mai mari pesteri cu gheata din Romania. Ca sa ajungeti acolo aveti nevoie de o masina cu garda la sol decenta si este imperativ sa aveti haine calduroase atunci cand intrati in pestera. Temperatura interioara este vara de 1 grad Celsius, iar iarna de 0 grade.

Trebuie sa recunosc ca statia este o investitie extrem de buna. Datorita comunicari dintre soferi am reisit atat depasiri grele, cat si sa mentinem o atmosfera extrem de destinsa in toate masinile.

Ne auzim azi pe twitter, facebook si bineinteles pe blog ca sa va prezint ce am facut in a treia zi din Redescopera Romania: Transilvania.

Toate povestile le puteti vedea aici. Redescoperă România este un proiect Petrom, impreuna de BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 şi Muzeul National al Taranului Roman.

Popularity: 1% [?]

Related posts:

  1. Iata si prima zi din Redescopera Romania 3! Prima zi din Redescopera Romania a inceput pentru mine dimineata...
  2. Offroad cu Dusterele in a doua zi din Redescopera Romania Nu se poate sa conduci un Dacia Duster si sa...
  3. A doua zi din Redescopera Romania s-a incheiat Uite asa trecu si a doua zi din Redescopera Romania....
  4. Merg in Redescopera Romania 3 Dupa cum bine ati observat, a aparut frumos in dreapta...
  5. Ziua 0 din Redescopera Romania Ziua 0 s-a cam terminat, dat fiind faptul ca e...

Leave a Reply

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.