Redescopera Romania ziua 4

Posted by andrei On June - 16 - 2011

redescopera romania ziua 4 56 20110616 193x133 Redescopera Romania ziua 4Ziua a patra din Redescopera Romania a luat sfarsit de ceva vreme, iar hotelul in care ne vom odihni este in Sovata. Aceasta zi a fost una mai relaxanta, am vazut Cheile Turzii si Salina din Turda. A fost o zi care s-a terminat cu sosirea noasta in Sovata.

Cheile Turzii au o lungime de 2900 metri, ocupa o suprafata de 125 hectare si o inaltime de pana la 300 m. Cheile se afla la aprox. 6 km de Turda. Peisajul este de-a dreptul mirific, iar pentru pasionatii de munte poate fi o buna locatie pentru o drumetie deosebita. Cei pasionati de offroad se pot distra aici de minune.

Salina din Turda a fost unul dintre obiectivele turistice cae m-au impresionat cel mai mult pana acum. Salina este extrem, dar extrem de bine amenajata, iar dimensiunile sunt impresionante.

De afara pare o nimica toata, dar pe masura ce intri si cobori, ai senzatia ca ai ajuns intr-un oras subteran. Istoria salinei incepe inca de pe vremea romanilor si se incheie practic in 1932, atunci cand este inchisa din cauza pericolului de prabusire, ma rog, daca ar fi continuat sa o exploateze.

M-a impresionat atat partea veche, cat si micul orasel cu barci, lifturi si zone de recreere din partea de jos a Salinei. Chiar nu credeam ca poate fi ceva atat de bine si de frumos amenajat in Romania. Merita pe deplin cei 10 lei taxa de intrare pentru adulti.

Sincer sa fiu, cred ca am inversat putin ordinea cronologica, dupa Cheile Turzii am luat drumul catre Sovata. Zona este extrem de curata, dar serviciile lasa putin de dorit, aici ma refer la un batranul chelner care practic ne spunea ce ar vrea el sa comandam.

Din pacate, Razvan are mare ghinion cu aceasta statiune, dupa cum poveste si chiar ne arata pe blog. Mai jos am pus poze cu ziua de azi, putin offroad si sala ecourilor din salina.

Ne auzim si maine pe twitter, facebook si bineinteles pe blog ca sa va prezint ce am facut in a cincea zi din Redescopera Romania: Transilvania.

Toate povestile le puteti vedea aici. Redescoperă România este un proiect Petrom, impreuna de BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 şi Muzeul National al Taranului Roman.

Popularity: 1% [?]

Related posts:

  1. Ziua 0 din Redescopera Romania Ziua 0 s-a cam terminat, dat fiind faptul ca e...
  2. Iata si prima zi din Redescopera Romania 3! Prima zi din Redescopera Romania a inceput pentru mine dimineata...
  3. A treia zi din Redescopera Romania A treia zi din Redescopera Romania a inceput dimineata pe...
  4. A doua zi din Redescopera Romania s-a incheiat Uite asa trecu si a doua zi din Redescopera Romania....
  5. Merg in Redescopera Romania 3 Dupa cum bine ati observat, a aparut frumos in dreapta...

Leave a Reply

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.