Statia auto este un moft sau o necesitate?

Posted by andrei On June - 23 - 2011

redescopera romania 193x133 Statia auto este un moft sau o necesitate?Statia auto este compusa dintr-o antena amplasata pe plafon, de obicei magnetica si o statie emisie-receptie. Tiristii si transportatorii folosesc cel mai mult aceste statii, ii vedeti cu antenele fluturand in vant pe drumurile nationale si europene. Initial nu am dat prea mare importanta statiilor, dar dupa o saptamana de Redescopera Romania, trebuie sa recunosc ca mi-a dat de gandit.

Toate cele cinci Dacia Duster au fost dotate cu statii emisie-receptie, astfel ca am comunicat mai usor intre masini, pe frecventa 22 am aflat de la tiristi pe unde sunt radarele sau politistii pusi la panda si ne ajutam unii pe altii la depasiri. Poate nu pare cine stie ce, dar te ajuta sa stii daca poti depasi tirul din fata ta sau daca sunt politisti care te asteapta cu bratele deschise. Un mare plus a fost faptul ca Augustin ne-a mai alungat din plictiseala si uneori somnul cu povestile sale fara cuvinte si fara detalii.

O statie buna este intre 500-1500 lei, dar eu cred ca una de 500 lei este suficienta. Statiile mai ieftine au nevoie de niste calibrari, dar dupa ce le-ai facut, te poti avanta prin tara fara probleme. Aria de acoperire este de obicei intre 3-6 km, dar depinde mult de zona. In drum spre Bucuresti eram in varful dealului si prindeam si de la 15-20 km distanta.

Daca ar fi sa umblu mai mult prin tara, cu siguranta ca as opta pentru o statie, mai ales ca tiristii si ceilati utilizatori sunt foarte de treaba si te ajuta cu informatiile de care ai nevoie. E chiar fain sa eviti un radar fiindca ai aflat cu ajutorul statiei unde se afla, si mai fain e sa eviti politistii pandaci care se acund prin tufe cu MCV-urile din dotare. In concluzie pot spune ca este o investitie buna daca esti mult pe drumuri sau daca calatoresti in gasca cu mai multe masini.

Redescoperă România este un proiect Petrom, impreuna de BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 şi Muzeul National al Taranului Roman.

Popularity: 1% [?]

Related posts:

  1. Noua taxa de poluare este amanata pe saptamana viitoare Noua forma a taxei de poluare urma sa fie implementata...
  2. Care este cea mai buna masina de oras? Cand raspund la aceasta intrebare pornesc de la premisa ca...
  3. A4 este ce? Păi ce să fie, maşina anului 2008, cel puţin aşa...
  4. Scurte din lumea auto Cam aşa arată şi piaţa auto şi lumea auto în...
  5. Scuderia Toro Rosso este de vânzare Suntem mulţi aceia care am dorit să conducem sau măcar...

Leave a Reply

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.