Conceptul Jaguar C-X16, vechiul E-Type revine in stil mare

Posted by andrei On September - 20 - 2011

noul JAGUAR C X16 1 193x133 Conceptul Jaguar C X16, vechiul E Type revine in stil mareNoul Jaguar C-X16 a fost prezentat la Frankfurt intr-un mod inedit. Britanicii au conduc prin orasul german 50 de modele E-Type, D-Type si C-Type pentru a prezenta modul in care a evoluat Jaguar in toti acesti ani, totul culminand cu prezentarea noului Jaguar C-X16, viitorul modelelor sportive.

Jaguar a declarat ca noul model este un succesor spiritual al vechiului E-Type si va ataca celebrul Porsche 911. Conceptul C-X16 este cel mai mic model creat de Jaguar de la Xk-ul din 1954. Noul C-X16 masoara 4,445 mm lungime, 2,048 mm latime, 1,297 mm inaltime si are un ampatament de 2,622 mm.

Puterea vine de la un V6 supraalimentat de 3.0 litri. Acesta dezvolta 380 CP si 450 Nm. Pe langa propulsorul pe benzina, noul Jaguar C-X16 este dotat si cu un motor electric amplasat in cutia de viteze cu opt rapoarte. Acesta dezvolta o putere maxima de 95 CP si 235 Nm. Aceasta putere este stocata in baterii, care la randul lor aduna puterea prin sistemul de regenerare a energiei din franare.

Motorul electric actioneaza rotile spate, iar cel pe benzina rotile frontale. Este dotat si cu un sistem KERS (la fel ca si cel folosit in Formula 1). Acesta permite o accelerare suplimentara, folosind puterea motorului electric. Accelerarea de la 0-100 km/h are loc in 4.1 secunde, iar viteza maxima atinsa este de 300 km/h. Poate functiona si doar pe baza motorului la viteze de pana la 80 km/h, dar din pacate Jaguar nu a spus si ce autonomie are astfel.

Popularity: unranked [?]

Related posts:

  1. Jaguar prezinta conceptul C-X16 Conceptul Jaguar C-X16 va debuta in cadrul Salonului Auto de...
  2. Jaguar F-Type Conceptul pentru Jaguar F-Type a fost la Geneva în anul...
  3. Jaguar pregateste un Veyron killer Jaguar a anuntat de curand ca lucreaza la crearea unui...
  4. Noul Jaguar XF 2.2 Diesel consuma 4.9 litri/100 km Jaguar scoate la interval noul XF 2.2 diesel si spune...
  5. Poze spion Jaguar XF-R Daca v-a placut cum arata noul Jaguar XF, atunci versiunea...

Leave a Reply

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.