Fiat Mefistofele 3 193x133 Fiat prezinta la Goodwood celebrul Mefistofele de 21.7 litriFiat Mefistofele este unul dintre cele mai cunoscute modele realizate de catre producatorul italian. Acesta este inspirat de un alt model celebru, puternicul Fiat SB4 Corsa din 1908. Modelul Mefistole a fost un proiect ambitios realizat de catre Sir Eldridge, acesta dorind sa creeze o masina care sa creeze recorduri noi.

Dupa ce Sir Eldridge a cumarat modelul SB4, l-a lungit folosind piese de la un vechi autobuz londonez si l-a dotat cu un motor de avion de 21.7 litri cu patru carburatoare. Puternicul motor dezvolta 320 CP la 1800 rpm.

In 1924, celebrul Fiat Mefistofele a resit sa doboare recordul mondial de viteza pe uscat, atingand o viteza maxima de 235 km/h. In 1964 a fost cumparat de catre proprietarul companiei Fiat, Gianni Agnielli, si restaurat la cum se vede azi. Masina functioneaza perfect, iar piesele folosite pentru restaurare sunt originale sau create special dupa specificatiile epocii respective.

Popularity: 1% [?]

Related posts:

  1. Fiat 500 decapotabil Fiat a anunţat că va lansa în martie la Salonul...
  2. Cel mai fierbinte Fiat 500 este realizat de Gucci Pentru mine Gucci nu inseamna nimic, nu am nici tricou,...
  3. Noul Fiat Freemont va debuta la Geneva Noul Fiat Freemont este o combinatie de MPV si un...
  4. Ce masina sa cumpar de 8000 de euro? Fiat Grande Punto Nu inteleg cum reusesc cei de la Fiat sa-si vanda...
  5. Ce masina sa cumpar de 7000 de euro? Fiat Stilo Eu inca cred in piata de masini second hand fiindca...

Leave a Reply

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.