Condusul pe ploaie, sport extrem

Posted by andrei On June - 9 - 2011

condusul pe ploaie 193x133 Condusul pe ploaie, sport extremSa spunem ca esti intr-o zona cu cod galben, vin ploile torentiale de vara, toarna mai ceva ca din galeata si tu esti la volan. Teoretic, codul rutier spune ca daca nu ai vizibilitate buna sa tragi pe dreapta, dar tu esti in oras, doar nu o sa fii mai prost decat ceilalti nu? Mergi mai departe prin ploaie, tu-i vezi pe ceilati fiindca au luminile aprinse, dar ei nu te vad pe tine fiindca esti idiot si nu-ti aprinzi luminile si mai si mergi cu viteza.

Scriu asta fiindca am vazut nu unul, ci cel putin 10-20 cazuri ieri prin oras. Ploua de rupea, dar oamenii nu-si aprindeau luminile, ceea ce din cate stiu e cam obligatoriu prin lege. Nu o cred pe asta ca au uitat, chiar nu o cred. Trebuie sa fii un sofer incredibil de prost, ca sa nu ai in tine automatismul de a porni luminile cand ploua.

Acum cativa ani a fost o ploaie grozava in Oradea, trebuia neaparat sa plec undeva cu masina, nu puteam astepta sa se opreasca ploaia si nici nu stiam cat va dura. M-am urcat la volan, am aprins luminile, inclusiv cea de ceata fiindca pur si simplu nu se vedea mai mult de cativa metri in fata masinii si m-am dus frumos cu 20-30 km/h. Ploaia a durat aproximativ 5 minute, am oprit frumos luminile de ceata si am continuat drumul la un ritm normal.

Sunt niste treburi pe care pur si simplu trebuie sa le simti sau sa le dobandesti. Trebuie sa stii sa aprinzi farurile fara sa aprinzi si ceata, in special cea spate care te rupe noaptea, trebuie sa stii ca pe ploaie trebuie sa aprinzi luminile chiar daca esti in oras, trebuie sa stii sa semnalizezi pentru a-ti indica intentia, iar daca ai viteza semnalizeaza din timp, trebuie sa stii ca oglinzile au rolul de a te ajuta, de aia trebuie sa le reglezi. Ar mai fi si alte nimicuri legate de blocatul intersectiei, dar daca le faci pe astea, sigur vei fi injurat mai putin si chiar ai ajuta putin traficul.

Popularity: 1% [?]

Related posts:

  1. Unii oameni sunt anti-condus pe timp de ploaie In primul rand vreau sa se consemneze faptul ca nu...
  2. Cum e Alfa Romeo? E complicat în ziua de azi să cumperi o maşină...
  3. Range Rover Sport 2009 Nu pot spune că ar fi noul Range Rover fiindcă...
  4. Oradea pe ploaie Veneam azi de la lucru intr-un moment de inspiratie stupida,...
  5. Sfaturi pentru incepatori Uite ca fac si eu 2 ani de cand am...

One Response to “Condusul pe ploaie, sport extrem”

  1. Andrei, stii cum spune americanul: You are preaching to the wrong choir!
    Multa apa va curge pe cris pana se vor forma automatismele astea. Totul se leaga de mentalitate in general care la noi este putin sub celei din evul mediu.

    Iti bati tastatura degeaba. Live with it! E un caz pierdut!

Leave a Reply

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.