Volkswagen Golf GTI aniverseaza 35 ani

Posted by andrei On May - 10 - 2011

VW Golf GTI 11 193x133 Volkswagen Golf GTI aniverseaza 35 aniVolkswagen Golf GTI este unul dintre primele hatchback-uri sportive, un model care a pus serios umarul la dezvoltarea acestui segment. Primul model a vazut lumina zilei in 1976, era dotat cu un motor de 1.6 litri care dezvolta 108 CP. Pentru a marca aceasta aniversare, germanii au lansat o editie limitata numita Golf GTI Edition 35 (da stiu, germanii sunt foarte inventivi).

Motor

Aceasta editie limitata a primit mici imbunatatiri in compartimentul motor si diferite modificari estetice. Motorul 2.0 TSI a primit un plus de 25 CP, astfel ca acum dezvolta 235 CP . S-ar putea sa primeasca si o suspensie mai sportiva si o garda la sol mai joasa, la fel ca si Editia 30 lansata in 2006.

Design

In ceea ce priveste designul, noul Golf GTI Edition 35 a primit un nou set de jante, parca cu un aer mai clasic, faruri si stopuri fumurii, geamuri spate si luneta ionizata, grila cu un plastic mai lucios, lumini de zi LED si diferite insertii cu numarul 35.

Pretul acestei editii limitate este de 30.400 euro, ceea ce mi se pare destul de mult zic eu, dar cu siguranta ca sunt multi fani in Germania si nu numai, dispusi sa dea atatia bani pe o masina care nu ofera practic prea multe in plus fata de versiunea standard a GTI-ului, o masina deja iconica.

Popularity: 1% [?]

Related posts:

  1. Volkswagen Golf diesel aniverseaza 35 de ani Volkswagen-ul Golf a fost lansat in 1974, iar in 1976...
  2. Poze şi informaţii Volkswagen Golf GTD Volkswagen Golf GTD este practic un Golf GTI diesel. Arată...
  3. Galerie Foto: Noul Volkswagen Golf Cabriolet prezentat in detaliu Noul Volkswagen Golf Cabriolet a fost lansat la Geneva in...
  4. Noul Volkswagen Golf 6, poze şi detalii Nu am vrut, dar am dat peste el şi am...
  5. Poze şi informaţii Volkswagen Golf R20 Noul Volkswagen R20, a fost văzut în teste la circuitul...

One Response to “Volkswagen Golf GTI aniverseaza 35 ani”

  1. io says:

    daca as avea banii astea as cumpara-o pe loc.

Leave a Reply

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.