Mercedes refuza Romania

Posted by andrei On June - 18 - 2008

Asta este parerea celor de la Mercedes despre Romania, pe scurt cei de la Mercedes nu vor sa deschida fabrica in Romania, cel putin asta spun cei de la dailybusiness, mersi Oradeanul pentru tip. Nu ne este de ajuns ca nu ne vor pe noi, mai rau este ca ii vor pe maghiari, care vor sa ne ia si Transilvania (nu ca ar fi rau fiindca ei sunt mai civilizati decat noi :) ), deocamdata ne-au luat fabrica Mercedes.

Se pare ca Daimler au ales Ungaria deoarece ei stau mai bine la capitolul infrastructura si privilegii si beneficii pentru investitorii straini. Erau zvonuri din ce in ce mai convingatoare cum ca Mercedes va deschide o fabrica undeva in zona Timisoara sau Arad, dar ca au mici probleme cu infrastructura, acele “mici” probleme s-au dovedit a fi foarte mari. Pe langa problemele cu infrastructura s-a mai adaugat si lipsa de cooperare a statului si primariilor care nu au avut o oferta atractiva, dar si preturile mari ale terenurilor romanesti. E clar ca romanii sunt ieftini la munca, dar nu mai putem sa ne bazam doar pe asta, trebuie sa fim mai competitivi ca si tara, dar la noi pe nimeni nu intereseaza, fiecare primarie vrea sa mulga vaca, dar nu se gandesc sa-i si dea de mnacare inainte.

Dragi romani puteti uita ca vom fi producatori Mercedes Benz, daca vreti ceva de calitate si mai ieftin ca la noi trebuie sa mergeti la maghiari, la fel cum facem si pentru mancare si haine (cei din V stiu).

PR-ita Ioana Taflan de la Mercedes Benz Romania a declarat ca asta nu va afecta cu nimic Mercedes Romania. Stiu ca nu am eu multe scoli, dar cum sa nu te afecteze ca Mercedes nu mai investeste 800 de milioane de euro in tara noastra? Poate nu-i afecteaza pe ei fiindca banii grei vin de la Mercedez-Benz, dar sunt sigur ca Romania are doar de pierdut.

A trecut pe langa noi o sansa uriasa…azi e Mercedes maine ne vor evita si altii, Hungary here I come…

Later Edit: MS George pentru imagine, acum nu voi fi scuipat sau dat in judecata pentru imagini defaimatoare de tara.

12 Responses to “Mercedes refuza Romania”

 1. brontozaurel says:

  trist, foarte trist :(

  locuri de munca ce nu vor mai fi create… cum pot fi unii ata de batuti in cap incat sa dea cu piciorul la asa ceva?

 2. andrei says:

  nu au dat cu piciorul, ci au asteptat sa mulga vaca, dar nu au facut nimic pentru a o ademeni la muls. PRoblema cu infrastructura a fost arhidiscutata, dar nimeni nu a luat masuri, prea multe beneficii nu au oferit cei care erau in masura, asa ca normal ca au plecat de la noi.

  PS pe langa ca ne bate Olanda, mai pleaca si Mercedes de la noi of of… :(

 3. Bandila says:

  Simt un iz de “discriminare” la mijloc (cica vor sa ne ia Transilvania :) ) Nu stiu de ce nu luati in calcul pur si simplu si dorinta brandului de a produce A si B Class in Ungaria? Este chiar asa de greu de acceptat? O corporatie este guvernata de profit dar nu trebuie omise situatiile cand aceasta se misca mai mult in zona subiectivismului managerial. Nu cunosc detaliile, nu emit judecati, nu stiu care a fost adevaratul motiv pentru care au ales Ungaria (de fapt acuma am aflat si eu - sper sa fie oficial :) - dar simt, asa putin, sa spun ca cele mai mari pericole ale societatii si culturii romane in ansamblu sunt complexele de superioritate si de inferioritate. Cel de inferioritate se aplica foarte bine in fotbal - suporterii inteleg; primul se pare ca ne determina in ultima vreme sa ne lingem pe bot! Stiti bancul cu blondelele: mai dati-i o sansa..mai dati-i o sansa!

 4. andrei says:

  Hai mai fii serios, am zis-o mai in gluma, ideea e ca maghiarii sunt mai dezvoltati decat noi si le-au oferit mai multe benefcii decat le-au oferit romanasii nostri, mandri posesori de drumuri varza

 5. onisim says:

  Nu Olanda ne-a batut. Noi am facut-o. Daca ei jucau sa ne bata, meciul putea fi 4 sau 5 la zero cu exact acelasi efort din partea lor. Sec. Pacat ca nu o facut arbitru ceva greseala sa fi avut si noi pe cine da vina :)).

  Totusi, din cate stiu eu din presa sefu’ Tariceanu si gasca lui discutau cu reprezentantii Mercedes despre parcul high-tech Tetarom III. Parc spre care se construieste in paralel cu autostrada si un brat al acesteia. Practic s-ar fi putut merge din Bors pana in eventuala fabrica tot pe autostrada. Deci nu cred ca infrastructura a fost marele impediment.

 6. andrei says:

  @Onisim,Mercedes doreau drumuri cat mai curand, pe cand noi nu faceam o autostrada decenta decat prin 2010-2011, pana atunci nu a fost de acord Mercedes sa stea sa astepte dupa noi

 7. onisim says:

  Cum Nokia, Accenture, IBM, Motorila si alte corporatii care au deja sedii in Tetarom III pot astepta pana se termina autostrada nu cred ca Mercedes nu puteau, cu atat mai mult cu cat ei pana in 2011 ma indoiesc ca ar fi fost funcionali 100 % cu fabrica lor. Si oricum, mare paguba nu ii zic eu, cel putin daca veneau la Cluj unde deja exista o criza de personal pe piata fortei de munca. Pentru ca lor ii clar, nu le trebuiau oameni cu studii superioare ci mizau pe oamenii cu o calificare medie, respectiv muncitori pe care sa ii poata plati cum isi plateste si Nokia angajatii care la nici un an de cand is in productie ameninta deja cu greva generala :))

 8. andrei says:

  Aveam beneficii fiindca e mereu bine sa ai pe cineva care sa investeasca, tare faza cu Nokia, faza cu greva nu o stiam :)), nimeni nu se pune cu romanul cand e vorba de greva :D

 9. Ziar Neamt says:

  Thanks for that very good blog article! I undoubtedly enjoyed reading it, that you are a amazing author. I basically additional your webpage to my favorites and will appear back from the futureto your webpage. Maintain up the excellent employment, I wish you could have a remarkable day!

 10. Aw, this was a certainly high quality post. In theory I’d prefer to produce like this also - taking time and actual effort to produce a excellent review..
  . but what can I say… I procrastinate alot and never appear to get something done.

 11. Aw, this was a realistically high quality publish. In theory I’d want to create like this also - taking time and actual effort for making a nice posting..
  . but what can I say..
  . I procrastinate alot and never appear to acquire something accomplished.

 12. Some exceptional thoughts below. Are you convinced it is the suitable strategy to look at it though? My very own individual encounter is the fact that everyone need to quite a great deal stay and let are living considering what a particular man or woman thinks just — an additional someone purely does not. Human beings are about to do what they desire to do. At the end, they normally do. One of the most we can pray for would be to highlight a couple of issues here and there that hopefully, makes it possible for them to build just a small superior informed decision. Otherwise, fantastic submit. You’re unquestionably producing me consider!

Leave a Reply