Renault Twizy a debutat la Barcelona

Posted by andrei On May - 13 - 2011

noul renault twizy 3 193x133 Renault Twizy a debutat la BarcelonaRenault Twizy este al treilea model electric pregatit de francezi pentru Europa. Masinuta electrica a fost lansat oficial la Salonul Auto de la Barcelona si va fi disponibila pana la sfarsitul anului. Twizy a fost prezentat ca si o alternativa ecologica care sa inlocuiasca scuterele sau motocicletele.

Noul Twizy este disponibil cu un motor electric de 10 sau de 20 CP, primul permite o viteza maxima de 45 km/h, iar al doilea de 80 km/h. Partea buna e ca are o autonomie de 100 km/incarcare, poate acomoda doua persoane si nu ai nevoie de permis de conducere. Partea proasta e ca pretul incepe de la 7000 euro si poate urca pana la 8500 euro, ceea ce este cam mult tinand cont ca mai platesti o chirie de 45 euro/luna pentru baterii.

Cea mai stupida parte e ca nu are ferestre, usile sunt optionale si are un volan furat de prin depozit. Are o lungime de 2.33 m si o latime de 1.20 m, cantareste 450 kg, din care 100 kg se datoreaza bateriilor. O incarcare completa dureaza 3 ore jumate, ceea ce-i destul de bine.Printre optiune se enumera conectivitatea USB si bluetooth si senzorii de parcare, asta in caz ca nu stii parca nici o masina de 2 m.

Daca asta e viitorul, ma declar nemultumit! Singurul avantaj este ca s-ar putea sa primiti de la stat cateva mii de euro daca cumparati o masina electrica, dar tot mi se pare mult pentru o masina fara geamuri. E drept ca nu costa 36.000 euro cat un Citroen C-Zero, dar totusi. Cand va intreaba cineva cat costa o masina electrica, o sa puteti sa-i spuneti simplu: MULT!

Popularity: unranked [?]

Related posts:

  1. Noul Renault Megane lansat în România Noul Renault Megane 3 va fi lansat oficial şi în...
  2. Noul Subaru Impreza a debutat la New York Subaru a lansat la Salonul Auto de la New York...
  3. Mindset: maşina electrică retro Suedezii de la Mindset au creat o maşină electrică foarte...
  4. Ce maşină să cumpăr? Renault Megane Sedan Ce maşină să cumpăr revine cu un Renault Megane varianta...
  5. Motoare noi de la Volvo şi Renault Volvo lansează două motoare diesel noi, un nou D4 şi...

Leave a Reply

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.