Jaguar pregateste un Veyron killer

Posted by andrei On May - 6 - 2011

Jaguar CX75 6 193x133 Jaguar pregateste un Veyron killerJaguar a anuntat de curand ca lucreaza la crearea unui hypercar hibrid. Acesta va fi realizat pe baza conceptului C-X75. Tinta lor principala este Bugatti-ul Veyron, cea mai rapida masina de productie din lume. Imi place ideea de “killer”, inseamna ca ataca ce-i mai puternic, ataca pe cel care face legea, ceea ce-i bine, inseamna ca britanicii indienii doresc sa realizeze ceva deosebit.

Producatorul britanic va colabora cu echipa Williams F1 pentru realizarea sasiului si partii aerodinamice. Planul de baza are in centru doua motoate electrice si unul pe benzina, puterea totala dezvoltata va fi undeva pe la 1000 CP.

Pana aici pare un adevarat “killer”, dar trece de partea conducatorilor eco, poate functiona in regim electric aprox 50 km, nu va consuma tot combustibilul in 15-20 min ca si Bugatti-ul, va atinge o viteza maxima de doar 320 km/h, va accelera de la 0-100 km/h in 5.5 secunde, emisii sub 100 g CO2, chestii de bun simt spun ei.

Sincer sa fiu, daca las putin la o parte dorintele astea tipice masculine, cam asa ar trebui sa arate o masina sport adevarata. Sa atinga lejer 300 km/km (Jaguarul o face in 15 secunde), sa aiba tractiune integrala, sa fie hibrid si daca se poate sa nici nu coste cateva carute de bani. Problema Jaguarului e ca e extrem de scump, undeva in jur de 900.000 euro, ceea ce nu-i de ici de colo. Doar 250 de persoane se vor putea bucura de noul hypercar, Jaguar dorind sa creeze doar o serie limitata, 50 dintre ele fiind chiar versiuni de curse.

Popularity: 1% [?]

Related posts:

  1. Cel mai puternic Jaguar, noul XKR-S Jaguar se lauda ca au creat cel mai puternic model...
  2. Jaguar F-Type Conceptul pentru Jaguar F-Type a fost la Geneva în anul...
  3. Opel pregateste un Mini killer Jurnalistii de la AutoExpress au declarat ca Opel pregateste un...
  4. Poze spion Jaguar XF-R Daca v-a placut cum arata noul Jaguar XF, atunci versiunea...
  5. Koenigsegg Agera R, noul Veyron killer Noul Koenigsegg Agera R a debutat oficial la Salonul Auto...

One Response to “Jaguar pregateste un Veyron killer”

  1. Andrei B. says:

    5.5 secunde suta? Si M3-ul poate mai bine de atat.

Leave a Reply

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.