Prin Yahoo ne razvratim

Posted by andrei On October - 23 - 2008

Voi nu ati primi mesajul acela mass pe yahoo? Mesajul spunea ceva de genul: “În ultima vreme, preţul barilului de petrol s-a redus la jumătate, astfel că de la 140 a scăzut la 70 de dolari, şi totuşi, benzina şi motorina au scăzut cu doar 1.000 de lei. E bătaie de joc pentru că Guvernul ţine taxele şi accizele la fel de mari, iar staţiile Peco nu vor să renunţe la preţurile practicate, având un profit uriaş. Dacă ei îşi bat joc de noi, haideţi să-i boicotăm”

Mi se pare stupida putin actiunea asta. Deci tu nu vrei sa alimentezi 3 zile (27, 28, 29 oct), asta inseamna ca inainte sau dupa aceste 3 zile trebuie sa alimentezi mai mult. Practic esti tot acolo, tot vei da bani pe benzina si motorina. Daca vreti sa faceti ceva inteligent…mergeti cu bicicleta alea 3 zile.

Related posts:

 1. Benzina şi motorina elixir de lux Benzian şi motorina au devenit în România un elixir...
 2. S-a scumpit benzina (ieri) S-a scumpit benzina, cel puţin ieri asta se trâmbiţa...
 3. Prin oras… Ieri a inceput si pentru mine facultatea, asa ca...
 4. De prin lume…accidente si ciudati Am zis ca nu are rost sa fac cate...
 5. Video:Renault F1 R28 prin Dubai Cei de la Renault F1 au scos două maşini R28...

10 Responses to “Prin Yahoo ne razvratim”

 1. ruben says:

  eu nu inteleg ce are guvernu cu cresterea sau scaderea pretului la barilul de petrom.
  de parca tariceanu sta la pompa si zice cine cat si cat plateste

 2. andrei says:

  @Ruben, e vorba de taxe si accize, ele fiind controlate de Guvern. Ideea e ca si cu bancile si cu inflatia aia uriasa, totul se face la limita legalitatii. Au voie, dar asta nu inseamna ca e de bun simt.

 3. GIGI says:

  Sunt de acord cu stupiditatea actiunii dar din punct de vedere al boicotului ci din cauza ca cel care l-a facut nu vede decat prezentul si nici nu prea are habar cum se calculeaza pretul benzinei si nici ce influenta are cotatia petrolului:

  In primul rand accizele sunt aceleasi, indiferent de pretul barilului de petrol (pentru benzina fara plumb undeva la 33 eurocenti/litru, iar pt motorina pe la 27 eurocenti/litru), singura influenta fiind cursul EUR/RON. In afara de accize mai sun si alte taxe (TVA, centul de la datoria fostei CNP etc).

  In al doilea rand achizitia de petrol nu se face dupa o zi pe alta ci se face la termen.

  In al treilea rand, cand pretul petrolului s-a dublat, rafinariile nu au dublat pretul la produse cum nici acum, cand pretul barilului s-a injumatatit, nu vor scadea pretul benzinei la jumatate. Si asta tocmai din cauza structurii pretului (vezi accize si alte taxe).
  Pe intelesul tuturor, daca pretul barilului reprezinta sa spunem 40% din pretul benzinei, iar cotatia barilului se dubleaza, pretului benzinei ar creste cu 40% nu cu 100%.

  ca exemplu: acum cotatia pretului a ajuns la nivelul inregistrat in urma cu 16 luni, in jur de 60-70 $/baril. In acea perioada, Premium 95 fara plumb era 3.19 lei, iar cand a fost barilul de petrol 140 $/baril, benzina era undeva la 4.2 lei. Deci barilul de petrol crescuse cu 100%, insa benzina s-a scumpit numai cu circa 30%.

  Pretul benzinei va scadea, insa nu va scadea nici brusc si nici la jumatate.

 4. andrei says:

  @GIGI, ai dreptate, dar totusi in America se simte klumea ieftinirea, pe cand la noi mai greu

 5. GIGI says:

  imi cer scuze pt literele mancate (ex: Sunt de acord cu stupiditatea actiunii dar NU din punct de vedere al boicotului). tocmai plec la masa.

 6. andrei says:

  Nici o problema, se intelege, pofta mare sa ai :)

 7. GIGI says:

  @andrei: din cate stiu eu, ponderea costului barilului de petrol in pretul benzinei este in SUA mult mai mare decat in Europa. De accea este mai vizibila fluctuatia cotatiei barilului de petrol.

 8. andrei says:

  E putin mai mare, dar cred ca ar trebui sa se simta si la noi, o modificare cu 10 bani e o nimica toata

  PS bine ai venit pe blog :)

 9. mihai savu says:

  Am renuntat la masina pentru mersul la serviciu si inapoi, si nu pentru a boicota vreo companie petroliera. Pur si simplu pentru viteza si usurinta in deplasare, pentru eliminarea problemei parcarilor, a semafoarelor, a cozilor, claxoanelor si a nervilor, si nu in ultimul rand pentru sanatatea mea.

 10. andrei says:

  Si cu ce mergi? Pe jos sau cu transportul in comun?

Leave a Reply