Benzina şi motorina elixir de lux

Posted by andrei On May - 23 - 2008

Benzian şi motorina au devenit în România un elixir de lux. Preţurile cresc fără jenă şi pe noi în cot de doare nu? Doar în România orice fraier îşi permite să facă plinu la 2 zile.

Păi nu e tocmai aşa, motorina şi benzina au ajuns la nişte preţuri pe care nu are rost să le mai scriu fiindcă deja le ştim cu toţii. Ce este mai tare este că în germania ţară care este cu 100 de ani în faţa noastră benzina şi motorina sunt mai ieftine. Ei au salarii mult mai mari dar la ei cam totul este mai ieftin decât la noi. Probabil fiindcă sunt avansaţi nu? Ăsta să fie motivul. Ce ar fi însă dacă ne uităm la vecinii noştri bulgarii, da ar fi logic ei sunt cam ca şi noi poate chiar mai bătuţi de soartă, dar stai şi la ei motorina şi benzina este mai ieftină decât la noi.

La bulgari scuza să fie că or avea petrol? Greşit nu ai petrol, dar în schimb România are şi chiar avem rafinării şi ar trebui teoretic ca la noi ţară care deţine petrol să avem preţuri mai k nu? Greşit, de ce? Fiindcă Petrom se îmbogăţeşte lejer pe spatele nostru, energie vie my ass. Normal că se dezvoltă cum arată ei în reclame, doar au ţinut nişte preţuri grozave.

Se pare că în luna iunie preţul benzinei va ajunge la 5 RON aka 50.000 de lei vechi. Cred că iau băieţii din firmă şi mergem să cumpărăm benzină şi motorină din Germania şi o vindem la negru în România. Chiar că ţara asta devine ţara nimănui. Cum să fie preţurile aşa de incontrolabile? Vosganian nene ce faci? Merge firma?

Related posts:

 1. S-a scumpit benzina (ieri) S-a scumpit benzina, cel puţin ieri asta se trâmbiţa...
 2. Injectia directa de benzina Trebuie sa mentionez din start ca raspandirea si dezvoltarea...
 3. Benzina vs Diesel Nu de mult timp Silviu spunea într-un comment că...
 4. Hot de benzina Datorita crizei petroliere din ultimul timp, oamenii au inceput...
 5. Ce masina sa cumpar de 1400 de euro? Golf 3 1.6 benzina Ce masina sa cumpar de 1300 de euro? Banii...

4 Responses to “Benzina şi motorina elixir de lux”

 1. silwest says:

  Apai nu mai e nou nimic plm…aia din germania is mult mai avansati in toate fata de noi si au preturi mici apai noi dupa ce ca mai suntem si saraci mai umfla si preturile!

 2. andrei says:

  dar ce ma seaca pe mine mai tare este faza ca noi chiar avem petrol in tara, dar asta nu scade deloc preturile carburantilor la noi. Asa ceva nu este voie mah, e ca si faza cu Loganul, noi producem Logan, dar in Anglia e mai ieftin decat la noi, ce treaba e asta…tara lui Mos Craciun

 3. Bogdan says:

  La bulgari benzina nu e mai ieftina ca la noi. Fara plumbul de 95 e cam 2,22 leva litrul, ceea ce inseamna cam 1,12 euro

 4. andrei says:

  @Bogdan si Vosganian a recunoscut ca la ei e ai ieftina fiindca ei au taxe mai mici pe carburanti.

Leave a Reply