Noutăţi taxa de poluare/primă înmatriculare

Posted by andrei On January - 21 - 2009

Se complică lucruri în ceea ce priveşte taxa de primă înmatriculare. Taxa revine la numele de taxă de poluare şi se va plăti anual în funcţie de normele de poluare. Deocamdată această lege este doar în stadiu de discuţii, dar va trece pe la guvern în lunile care urmează. Taxa va lovi şi în cei care au plătit taxa de ănmatriculare, doearece această taxă se va achita împreună cu impozitul pe maşină.

Pentru a micşora emisiile de CO2, se poate instala un filtru care costă undeva pe la 1000 de euro + taxa de omologare de 400 de euro, depăşeşte cu mult preţul unei Dacia non euro.

Repet, este încă în stadiul de propunere de lege, dacă se va şi aproba…rămâne de văzut.

7 Responses to “Noutăţi taxa de poluare/primă înmatriculare”

 1. si eu sunt curios cum se va plati pt Daciile 1310 …..

 2. Sabotor says:

  Taxe, taxe, numai taxe… taxa de prima inmatriculare, impozit, taxa de drum (platita de 2 ori, pentru ca acum cativa ani taxa a fost inclusa in pretul benzinei, iar acum trebuie din nou cumparate vignete) care e si un fel de taxa de poluare, ca doar o platesti in functie de normele de poluare (sau cel putin asa era)…. Incepi sa te saturi de atatea taxe….

 3. andrei says:

  cred ca intreaga tara va trece pe masini hibride + cei cu masini non euro precum o gramada de Dacia 1310 si o gramada de masini aduse in tara recent ne punem permisul in cui sau ne cumparam bicicleta

 4. manu says:

  E ciudat cu rovinietele, umblu de nebun prin ţară de câteva luni şi de fiecare dată când m-au oprit nu m-a întrebat nimeni de rovinietă.
  Am în schimb un radar fix ce tot aşteaptă să le trimit datele şoferului, mă gândesc pe cine să sacrific…

 5. andrei says:

  ceva rudenie moarta recent:P. faza cu rovinieta nu prea intereseaza politia fiindca putini se risca sa circule fara :D

 6. alexanderbotoc says:

  cred ca in curand guvernu asta a nostu pune taxe si pe bicicleta.. etc

 7. andrei VS says:

  pt daicii de palteste 600ron cu toate taxele :)

Leave a Reply