Benzina vs Diesel

Posted by andrei On March - 14 - 2008

gas pump Benzina vs Diesel

Nu de mult timp Silviu spunea într-un comment că benzinarele sunt mai bune decât dieselurile. M-am tot gândit, vroiam să fiu cât se poate de obiectiv, mie chiar îmi plac ambele, dar care este cea mai bună alegere?

SUnt argumente atât pentru benzinare cât şi pentru diesel. Benzinarele sunt mai sprintene, o iau mai repede de pe loc, pentru ca un diesel să o ia la fel trebuie să aibă minim aprox 100 de cp. Benzinarele se încălzesc iarna mult mai repe şi încălzesc şi habitaclul la fel de repede. Însă acestea consumă mai mult, dar acest lucru poate fi controlat de către un şofer temperat.

Cele diesel sunt mai scumpe decât benzinarele cu minim 1000 de euro. Consumul este bestial, vorbim de cifre precum 5-6.5. Are cuplul relativ constant, si puterea scade mult mai greu pe masură ce urcă în ture. Preţul la motorină din câte ştiam ultima oară este mai mare decât la benzină. Piesele sunt mai scumpe la diesel decât la benzinare. Totuşi la un diesel km parcurşi sunt cam irelevanţi, pe când la un benzinar se simte diferenţa.

Mă opresc aici deocamdată cu pro şi contra, sper ca cei care ştiu lucruri mai detailate să nu ţină pentru ei şi să pronim o mică discuţie despre această temă. Cred că este un aspect esenţial atunci când îţi cumperi o maşină, fie ea second sau nouă.

Popularity: 13% [?]

No related posts.

83 Responses to “Benzina vs Diesel”

 1. coco says:

  da si thu scrii bnee mah …
  ai vazut ce ai scris?

  • ne vajno says:

   voi ce sinteti concenie voi ce vorbiti toate prostiile acestea, sigur ca dieselul e mai bun aceste motoare sunt mai rezistibile shi mai mult km tin , baranilor ce sunteti ,, rominii pulii

 2. ADRIAN says:

  IN LUME SUNT TREI FELURI DE MINCINOSI CUM AR FI:PESCARII,VANATORII SI POSESORII DE MASINI DIESEL ALE CAROR MASINI CONSUMA 5 LITRI LA SUTA DE KM, DAR IN REALITATE ESTE DE 7 AFARA SI INTRE 8-10 IN ORAS ASTA DEPINDE DE STILUL DE MERS AL FIECARUIA, CONSUMUL CRESCAND CU MULT MAI MULT.ATUNCI CAND SE STRICA TURBINA ORI UN INJECTOR FACI IMPRUMUT LA BANCA ORI MERGI LA GOGU MECANICUL DIN COLTUL STRAZII PRICEPUT LA TOATE CA DE MERS LA REPREZENTANTA IN SERVICE” NU E BANI” DAR AVEM DIESEL ECONOMIC Q7,A4,A6,PASSAT,X3,X5,X6.CA IDEE DOMNILOR DACA AVETI BUZUNARE DOLDORA DE BANI SI CONTURI BANCARE IN ELEVETIA CUMPARATI DIESEL.APROPO ERA SA UIT FUNCTIONEAZA CU MINCIUNI.

 3. Marius says:

  @ADRIAN : 207 1.4 diesel – 6,4% cu AC. Focus 1.8 diesel – 7.2% cu AC. Numai in oras. Bucuresti – Sibiu, Focus – 4.8%. Nu e chiar asa cum zici tu :)

 4. HHH says:

  Bun.. In primul rand problema cu turbinele apare doar din cauza lipsei de experienta(excese,accelerari proaste),si cea cu injectoarele STRICT din cauza motorinei foarte proasta din Romania. Eu am un A6 fabr 2000,dinala de are “injectoare mancatoare de bani” si cu TDI de 2,5 consum 7 in oras.Repet,S A P T E. Am si un Logan 1,6 benzina,consuma la fel. Diferenta? 1,1 litri capacitate si 100 cai putere.

 5. werogt says:

  diesel. ..e mult mai pretentios decat benzinarul (la felul de a conduce )
  benzinarul e mai eftin (ca motor si folosinta)
  dar in fine cine nu stie sa mearga cu masina sa nu mai comenteze
  DIESEL e eco sa mergi eco. .sa stii si cum
  benzina mergi eco ..dar nu o sa consume putin niciodata !
  si diferenta de 2,5 diesel cu 7 in oras si 1.6 benzina .. esti dus bai baiatule
  ia pune 2.5 benzina cu 2.5 diesel. .diferenta e de 3-4 litrii la suta !

 6. nelu says:

  io am un passat 2.5 v6 tdi automat din 2002 si asta de ai zis ca consuma 7 lasa povestile de pe forum cumparati masina cu motor de 2.5 si atunci vorbesti consum sub 13-14 nu ai in oras real nu povesti si 6,5 afara pana intr-o suta dupaia creste asta imi place la astia care au diesel ca vreau motor mare si consum mic si dupa ce il iau cred ca ii stricat ca se iau dupa povesti ca consuma 7 in oras nici 1.9 tdi nu cred ca consuma 7 in oras trebe sa mergi frumos cu el fi sincer daca scri nu ce visezi tu noaptea sau ce ai auzit sau citit pe forum nu ai condus 2.5 de cand esti tu daca spui asemenea prosti:-J

  • Ion says:

   auzi nelule. eu am un volkswagen golf GTI de 2.0 litri si 220 CP cu 2 turbine. in oras am 9.2 l iar pe autostrada si drumuri nationale am 6.8 l asa ca dute frant ca habar nu ai de diesel. stai tu la benzina ta. si ii adevarat ca sunt mai slabute la acceleratie. dar sa vedem cand accelereaza de la 60 km/h sa vezi ce lasa benzinarul in spate….

 7. Silviu says:

  De ceva vreme am in posesie un 1.9 td.
  10% imi lua iarna asta,putoare incredibila.:)
  Da,in afara,ia putin,da si un benzinar ia putin daca stii sa lucrezi cu el.
  Nu mi-ar trebui nici sa aud de diesel,numa circumstantele-s favorabile.

 8. Silviu says:

  Hai,dieselul clasic.Cel in care poti baga si ulei ars de gatit.
  Ma gandesc la un 200d,numa nu am gasit unul in stare buna:D.

Leave a Reply

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.