Prelungirea numerelor rosii (provizorii)…un mit

Posted by andrei On August - 26 - 2008

Am tot vazut ca s-a discutat despre numerele rosii, mai ales de cand cu taxa de inmatriculare. Fiecare doreste sa pacaleasca sistemul cu macar inca 30 de zile ca sa vada ce face cu masina proaspat adusa. Multi spuneau ca se poate prelungi valabilitatea numerelor provizorii, acest lucru este un mit. Trebuie sa ai cunostinte sus puse, sau ca brief-ul masinii sa aiba anumite scapari. O alta portita ar fi sa tot schimbi masina intre  cunostinte, dar nu prea merge, nu merita complicatiile.

Ideea e sa nu mai cautati portite fiindca nu sunt, iar cele care sunt, teoretic nu sunt si costa sau bani sau favoruri pentru care nici un comandant de politie nu s-ar baga. Cel mai bine e sa gandesti foarte la rece toata treaba cu achiziotionarea unei masini second hand de dincolo si s avezi daca masina respectiva chiar e Euro4, euro 3 sau ma rog ce-ti permiti tu sa inmatriculezi.

Numere provizorii primesti doar pentru 30 de zile, a trecut faza cu 90 de zile de mai mult de jumate de an, daca cineva a reusit sa pacaleasca sistemul il rog sa scrie un comment fiindca sunt tare curios cum a reusit.

Later edit: nu mai este un mitse pot procura de 3 ori legal.

Related posts:

 1. Prin Yahoo ne razvratim Voi nu ati primi mesajul acela mass pe yahoo?...

17 Responses to “Prelungirea numerelor rosii (provizorii)…un mit”

 1. manu says:

  Facut una bucata contract vanzare cumparare spre alt judet.
  Trimis persoana spre care s-a “vandut” masina la politie, si scos numere rosii de alt judet.

  Dezavantaje?

  Nu merita deplasarea, plus riscul (daca tipu chiar vrea sa te tii de contract).

  Mi s-a ivit sa fac pe timisoara, dar nu merita banii, deplasarea, pentru 2 saptamani cat mai am eu de stat.

  Dar daca chiar vrei, se poate.

 2. andrei says:

  ideea e ca nu se merita, te complici degeaba, asta era ideea pe care vroiam s-o subliniez, ce rost are sa tot te complici cu alte judete? Alea practci nu sunt prelungiri, ci sunt pur si simplu numere noi

 3. manu says:

  cam aşa ceva, aşa stau ca pe ace până-n 8 septembrie, meargă-le doba cu rar-ul lor.

  Ce e amuzant, dacă vii la mine-n curte, numere roşii de sălaj, cluj, arad, timişoara, satu mare, târgu mureş :))
  toate golf 3, seria 3-uri de prin 93-97

  Deci ţine şmecheria probabil.

 4. atomer says:

  nu cred ca va mai fi nevoie de prelungire atata timp cat a intrat o decizie de vineri ca toate numerele rosii sa fie valabile 90 de zile :). ce sa zic mai mult … ghinion probabil pt. cei care au deja nr. rosii (pt. ca nu am aflat sa se poata prelungi si acelea) … dar noroc pt. cei care isi vor lua de saptamana asta inainte!!

 5. andrei says:

  esti sigur ca e in vigoare noua lege? Nu am vazut la Tv, nu poti da ceva link?

 6. manu says:

  Am numere roşii, iar. Nu se prelungesc, se cumpără din nou de la zero alte numere roşii, se pot scoate de 3 ori.

 7. atomer says:

  am link`uri de la alte judete si presa care spun clar ca de la sfarsitul lunii august se pot scoate pe 90 de zile. cat despre bihor, de saptamana trecuta s-a anuntat la inmatriculari ca se pot scoate pe 90 de zile. trebuie doar sa ai programarea facuta la rar ca sa le poti arata de ce ai nevoie pe 90 de zile si se elibereaza.

 8. manu says:

  Nu e nevoie nici o programare, nimeni nu te-ntreabă nimic de sănătate, pur şi simplu mergi cu actele şi ai terminat în maxim 5 minute.

 9. george says:

  poate cineva sa imi spuna si mie unde anume pot sa merg sa cumpar alte numere rosii ? imi expira actualele pe 7 octombrie iar programarea rar este pentru data de 27 octombrie.

 10. andrei says:

  din cate stiu, faci la fel ca si prima data,astea nu se “cumpara”, mergi ca si pt prima tura si-ti vor da altele :)

 11. clona says:

  ok.am citit ,am inteles.acum sa zic si eu ceva:e clar ca se pot lua numere rosii inca o data.Dar daca ai programare la RAR dupa data expirarii nr.rosii si nu ai document pt.programarea respectiva(progr. on line)poti obtine nr.provizorii fara acest document? Sau e musai sa in teancul de acte si o dovada cu aceasta programare?

 12. manu says:

  nu trebuie să ai nimic de la RAR, mergi exact cu ce ai mers prima oară, atât.

 13. Elena says:

  am si eu o intrebare…mi-am pus nr provizorii acum o luna…maine trebuie sa ma duc sa le schimb..problema este ca am pierdut dovada aia care mi-a data’o la numere(certificatul ala) ce trebuie sa fac in cazul asa? il dau pierdut?imi da inca un set de numere fara certificatul ala? sau trebuie sa ma duc tot cu actele de data trecuta?multumesc mult

 14. andrei says:

  @Elena, teoretic ei au o evidenta a numerelor scoase, ar trebui sa poti sa rezolvi cu ei. Cel mai bine e sa intrebi acolo. Poti merge in ideea ca ti-a disparut certificatul, oricum te scoti mai usor prin faptul ca esti femeie :D

 15. gabi_br says:

  sal!!!dati-mi sh mie o parere va rog mult,am luat o masina de la deva iar acel propietar a platit taxa de poluare la deva,cand am ajuns cu ea la braila sa o inmatriculez, domnii de la biroul de inmatriculari mi-au spus ca legea prevede ca masina sa se inmatriculeze pe orasul unde a fost platita taxa de poluare,exista vreo posibilitatea ca sa nu mai merg pana la deva sa o inmatriculez.va rog mult de tot datimi o parere

 16. gabi_br says:

  aaa sh ink cva mashina are toate actele in regula,am fost la fisc am platit taxa aceea,miau verificat toate actele si totul e ok,am cartea masinii (nu e nici un propietar pe ea,deoarece cartea doar ce a iesit)si daca deja au fost scoase 2 randuri de nr rosii la Hunedoara eu mai pot scoate un rand la braila ca am inteles ca ai voie sa scoti 3.va multumesc!!!

 17. se pot scoate numere rosii de altcineva decat de proprietar?

Leave a Reply