Opel Astra diesel

16b_fuel_wideweb__430x2861.jpg

Ieri am discutat despre Opel Astra modelul nou, dar am vorbit despre modelul pe benzină. Azi m-am gândit să rămân la maşina respectivă, dar să trec la varianta diesel, fiindcă lumea tot spre diesel trage datorită consumului superb.

Mi-am început căutarea şi am dat peste Opel Astra argintii de obicei ,atât combi cât şi hatchback. Am găsit cu 80 şi cu 101 cp. Numărul de kilometri începe pe la 75 000 de km. Poţi uita ideea de jante, de climă automată şi de unele gadgeturi pe care le găseai pe modelul pe benzină. Am reuşit să găsesc Astra-ul până în 9000, dar dacă te gândeşti să treci puţin peste 9000 vei găsi maşini puţin mai dotate. Modelele găsite de mine sunt între 2005-2006 şi sunt în stare bună.

Ca şi dotări cam toate au următoarele: ABS, airbaguri în faţă, computer de bord, alarmă cu închidere centralizată şi cheie tip briceag, geamuri electrice faţă, tempomat, climă, ESP. Normal ca sunt euro 4 şi consumul este următorul: 5 l combinat, 6,4 în oraş şi 4,6 în afara oraşului. Eu ştiu cum stă treaba cu consumul aşa că a cam trebui adăugat 1 l la consum fiindcă rareori se potriveşte ce spun cei de la fabrică cu cât consumă maşina de fapt, dar ţinând cont că este diesel consumul este destul de redus.

Este o alegere destul de bună pentru o maşină second hand şi daca chiar nu ştii ce maşină să cumperi eu spun că este o opţiune care merită băgată în seamă. Este o maşină cu dotări mai mult decât decente, iar motorul de 1.7 litri este superior din punctul de vedere al taxei de înmatriculare. Totuşi opţiunea optimă ar fi cel de 1.3 CDTI, dar acelas este de generaţie nouă şi nu se găseşte la banii ăştia.

2 Comments on “Opel Astra diesel”

Leave a Reply

Name (required)

Mail (will not be published) (required)

Website