Traficul de dimineata

Posted by andrei On June - 5 - 2008

Da dimineata traficul este ingrozitor, mai ales zona in care circul eu, in special zona garii pana la Podul Dacia. Am incercat sa evit putin zona rosie incercand sa pacalesc parca traficul, dar azi dimineata m-a prins in a sa mreaja si a trebuit sa stau si eu ca omul vreo 25 de minute intr-o zona pe care de obicei o parcurg in 5 minute.

Ce a fost de apreciat a fost ca am vazut un politist capabil care chiar directiona cum trebuie traficul. Un alt lucru interesant a fost ca lumea statea cuminte, nu se claxona nu se baga nimeni ci chiar se circula frumos. Eu stateam calm in masina si ma minunam cum de am ajuns fix in plin trafic, de obicei sunt mai istet si evit ora fatala care este ora 8. Imi place ca lumea este maicalma parca, asculta muzica, mai rade la ce aude la radio.

Incep sa-mi schimb parerea despre “traficanti” fiindca nu mai sunt asa taranosi, sa fie oare doar ora matinala sau chiar e ceva in aer? Eu eram in intarziere dar am simtit ca nu are rost sa ma stresez fiindca orice as face nu as ajunge mai repede.

Pentru cei din Oradea care frecventeaza traseul Gara-> Podul Dacia va dau un sfat, luati-o pe langa parcul Petofi, de obicei te scuteste de vreo 10 minute de stat in trafic. Un sfat pentru “traficanti” ar fi nu va enervati, nu claxonati nu va certati ca nu ajungeti mai repede, traficul e trafic, sunt multe masini in tara si starzile tot la fel de mici si de varza sunt, schimbati ruta, luati-o pe jos sau cu bicicleta sau pur si simplu luati morfina si nu va mai crizati in trafic.

Related posts:

 1. Cum sa scapi de trafic Dupa cum bine ati observat, au venit sarbatorile de...
 2. Intersectiile, un rau necesar… Titlul poate parea putin cam banal, dar asta e...
 3. Transportul în comun sau maşina? Ce alegem zi de zi? Ne place confortul maşinii,...
 4. De la mine pentru tine Traficul este infernal, soferii sunt din ce in ce...
 5. Ceva de retinut (pentru baieti) In lumea asta sunt totul felul de lucruri ciudate,...

6 Responses to “Traficul de dimineata”

 1. bagatare says:

  uau, cate masini. nebunie la noi in romania cu traficul.

 2. silwest says:

  aglomerat e peste tot….

 3. omul din umbra says:

  foarte buna fotografia ,cine ii autorul?

 4. andrei says:

  nu e din oradea fotografia, e undeva din romania, nu am fost pe faza sa fac poze azi dimineata, dar ceva de genu este si in Oradea.

  Stiti ce-i mai crud? Situatia se agraveaza pe an ce trece, si acuma e destul de bine ca nu se lucreaza la drumuri, ca in Romania doar iarna si pe ploaie se lucreaza, dar stati sa vedeti cand se vor inchide drumurile pt reparatii, vom sta si vom plange in masini de nervi :-x

 5. hadean says:

  dar pe calea clujului ai încercat? sunt plătit să ajung undeva la capătul ei şi abia-abia mă urnesc, de groaza statului la volan într 25 si 40 de minute pe o porţiune de drum nu mai lungă de 2 kilometri (de la podul cfr la intersecţia spre metro). şi zice că pe la sfârşitul lui 2009 va fi mai bine. eu nu sunt atât de optimist.

 6. andrei says:

  Bolojean spunea ca va face treaba cu traficul asta, sa vedem cum va sta treaba, astept si eu ca toti oradenii, dar deja e moarte sa mai mergi cu masina, noroc ca eu circul mai mult pe jos datorirata locatiilor strategice: job-ul e intre casa si lucru, scoala si lucrul fiind destul de aproape de mine :)

Leave a Reply