Volvo prezinta noul V60 hibrid

Posted by andrei On February - 22 - 2011

Volvo este un producator care desi nu a fost la fel de bine vandut ca si rivalii germani, parca a fost mereu vazut mai bine, mai rar, mai distins. Majoritatea oamenilor stiu ca Volvo a creat printre cele mai sigure masini din lume, dar putini stiu de calitatea interioarelor si de fiabilitatea masinii.

In ultimii ani, Volvo a reusit sa faca masini din ce in ce mai atragatoare, atat ca si design, cat si ca si performante. Cel mai recent model este noul Volvo V60 hibrid. Acesta este primul diesel plug-in din lume si va debuta oficial la Salonul Auto de la Geneva.

Sistemul de propulsie este compus dintr-un motor diesel de 2.4 litri capabil sa dezvolte 215 CP si 440 Nm si unul electric de 70 CP. Propulsorul diesel actioneaza rotile frontale, in timp ce motorul electric actioneaza rotile spate. Cele doua motoare pot functiona individual sau impreuna => tractiune integrala.

Volvo a declarat ca noul model emite doar 50 g CO2/km si are un consum de 1.9 litri/100 km. Autonomia electrica este de 50 km, iar cea combinata este de 1200 km. Suedezii sunt foarte mandri de acest model si sincer sa fiu si eu sunt impresionat. Masina arata bine, e sigura, spatioasa si extrem, dar extrem de economica. Singurul imediment este momentan pretul mare de achizitie, dar acesta va scadea dramatic daca se incepe o productie masiva.

Popularity: 1% [?]

Related posts:

  1. Salonul Auto de la Detroit 2009: Volvo S60 Concept Volvo a prezentat în prima zi de la Salonul Auto...
  2. Noul Volvo S60 Asa va arata noul Volvo S60, sau cel putin in...
  3. Preţuri Volvo XC-60 Preţurile pentru Volvo XC-60 au fost date publicului. Micuţul SUV...
  4. Volvo reinventeaza combi-ul De obicei cand spui Volvo, intelegi: siguranta, spatiu, durabilitate si...
  5. Video: Cel mai puternic tir (camion), Volvo FH 16 700 Volvo FH 16 700 este cel mai puternic camion creat...

Leave a Reply