Legea privind obligativitatea anvelopelor de iarna pentru perioada 1 noiembrie si 1 martie a fost votata de catre Senat. Mai trebuie sa treaca de Camera Deputatilor si legea va putea fi aplicata incepand cu luna noiembrie a anului curent. Legea a fost discutata deja de ceva vreme si se pare ca mecanismul legislativ a fost pus in miscare.

Noua lege prevede amenzi intre 2.500-4.000 lei si ridicarea talonului, in caz ca sunt anumite nereguli. Transporatorii sunt obligati sa-si doteze masinile cu anvelope de iarna doar pe axul motor, in timp ce posesorii de masini “normale” sunt nevoiti sa-si doteze toate cele patru roti. Masinile de peste 3.5 tone sau cele care transporta mai mult de 9 persoane trebuie sa aiba de asemenea si lanturi.

O veste buna pentru soferi este faptul ca se accepta si anvelope all-season, desi personal nu sugerez acest tip de anvelope. Legea in principiu este buna, prea multi soferi neechipati au blocat traficul pana acum, ar fi cazul sa se ia niste masuri, desi amenzile mi se par putin cam radicale.

Popularity: unranked [?]

Related posts:

  1. Anvelopele de iarna A venit timpul sa trecem la anvelopele de iarna. De...
  2. Importanta anvelopelor de iarna Importanta anvelopelor de iarna este de cele mai multe ori...
  3. Care sunt cele mai bune anvelope? Trebuie sa recunosc de la bun inceput ca aceasta intrebare...
  4. Iarna nu-i ca vara reloaded A venit din nou iarna, a doua oară sezonul acesta...
  5. BMW a inregistrat vanzari record in luna martie BMW a avut  o luna grozava. In martie, grupul bavarez...

Leave a Reply