muncitori 193x133 Finalizarea autostrazii Brasov Bors a fost din nou amanataAutostrada Transilvania ar trebui sa lege Brasovul de Bors (vama de langa Oradea). Lucrarile pentru autostrada au inceput in 2004, statul roman a contractat compania americana Bechtel. Acest proiect a fost estimat la 2.2 miliarde de euro, dar in 2005 statul nu si-a platit datoriile catre Bechtel, americanii au oprit lucrarile si tot asa pana in sfanta zi de azi, 2 mai 2011.

Acum suntem in 2011, la aprox 7 ani de cand au inceput aceste lucrari, statul iar se plange ca nu are bani, iar Bechtel se poate lauda ca a construit aprox 10% din 415 km care urmeaza sa lege Brasovul de Bors.

Daca ar fi sa o luam simplu si concret, situatia arata in felul urmator, statul nu are nici acum bani, poate in vara mai aduna ceva pentru a incepe din nou lucrarile intr-un mod mai sustinut. Daca suntem in stare sa ne imprumutam de la FMI pentru tot felul de rahaturi, pentru infrastructura de ce nu putem? Din cate stiu Uniunea Europeana este foarte deschisa la investitiile care imbunatatesc infrastructura unei tari.

Culmea e ca ni se promite ca autostrada va fi finalizata pana in decembrie 2012. Asta inseamna ca in 20 de luni vor reusi ce nu au reusit in 7 ani? Hai ca mi-e greu sa cred, pana finalizam noi autostrada se strica tronsonul construit pana acum, numa zic, nu dau cu parul.

Sursa

Popularity: 1% [?]

Related posts:

  1. Nissan Leaf fost aleasa masina anului 2011 Nissan Leaf a castigat premiul Car Of The Year 2011,...
  2. Mircea Badea are dreptate Mircea Badea are dreptate, cel puţin în cazul de faţă....
  3. Cam asta a fost… Cu blogul, cel putin deocamdata. Am tot amanat sa scriu...
  4. Taxa de prima inmatriculare este ilegala Cel putin asta spun oficialii de la Luxemburg. A inceput...
  5. Tu cât de aproape ai fost de moarte? Oamenii din clip-ul ăsta au fost destul de aproape. Eu...

Leave a Reply

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.