chevrolet volt 193x133 Chevrolet Volt si Nissan Leaf sunt printre cele mai sigure masini de pe piataMasinile electrice castiga tot mai mult teren, acestea dovedindu-se a fi atat eficiente, cat si extrem de sigure. Americanii de la IIHS (Insurance Institute for Highway Safety), un fel de Euro NCAP american, au ajuns la concluzia ca Volt-ul si Leaf-ul sunt extrem de sigure.

Acesta a fost primul test serios la care au fost supuse cele doua masini, iar soarta pare sa le surada masinilor electrice, sunt atat eficient, cat si sigure. Au primit un punctaj bun la impactul frontal, lateral, spate si la rasturnare. Faptul ca sunt dotate din standard cu ESP este un bonus pentru cele doua modele.

Culmea e ca desi intra in categoria compactelor, modelul Nissan Leaf cantareste 1529 kg, iar Chevrolet-ul Volt 1705 kg. Greutatea suplimentare le ajuta la stabilitate si la impact, cel putin daca ar fi sa le comparam cu modele din aceasi clasa. Incetul cu incetul ni se baga masinile electrice pe gat, fie ca vrem, fie ca nu.

Mai jos am pus si cateva video-uri care prezinta modul in care se comporta cele doua masini la impact:

Popularity: 1% [?]

Related posts:

  1. Poze Chevrolet Volt Ma enerveaza deja masina fiindca i s-a facut atata reclama....
  2. Cele mai sigure masini testate in 2010 Euro NCAP reprezinta standardul european in ceea ce priveste siguranta,...
  3. Cele mai sigure masini IIHS (insurance Institute for Highway Safety) sunt un fel de...
  4. BMW ne arata de sunt printre cei mai tari Cei care ma cunosc sau ma citesc de ceva vreme,...
  5. Peugeot 207 si Fiat Panda sunt cele mai fiabile masini europene Peugeot 207 si Fiat Panda sunt cele mai fiabile masini...

Leave a Reply

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.