Noul Mazda2 facelift va consuma 3.3 litri/100 km

Posted by andrei On May - 25 - 2011

mazda2 193x133 Noul Mazda2 facelift va consuma 3.3 litri/100 kmNoul Mazda2 facelift vine cu o serie de mici modificari estetice si cu un nou propulsor Skyactiv de 1.3 litri. Noul Mazda2 va debuta in aceasta vara si va domina din punct de vedere al consumului. Acesta va rivaliza cu modelele Volkswagen Polo, Ford Fiesta, Mitsubishi Colt, Toyota Yaris, Opel Corsa etc. Modificarile estetice consta intr-o noua grila frontala si noi lumini de ceata.

Elementul princiapl a micutei japoneze este noul propulsor de 1.3 litri, acesta dezvolta o putere maxima de 85 CP, cuplu de 112 Nm si consuma doar 3.3 litri/100 km. Consumul redus se datoreaza sistemului i-stop si a transmisie CVT (continuously variable transmission). Mazda a patentat peste 130 de elemente al noului propulsor, declarand ca este mult mai eficient decat motoarele concurentilor.

Mazda nu este un producator prea popular in Romania, oamenii tind sa evite masinile despre care nu stiu prea multe. Cred ca tocmai din astfel de cauze, japonezii tind sa se dezvolte si mai mult, ca sa castige din punct de vedere tehnologic. Am urmarit de ceva vreme propulsoarele Skyactiv si chiar se dovedesc a fi extrem de eficiente, iar designul modelelor Mazda este tot mai atractiv. Cred ca Eta sau oricare alta fata ar dori sa aiba un Mazda2, mai ales ca si consum putin.

Popularity: 1% [?]

Related posts:

 1. Noul Nissan Micra consuma 4.1 litri/100 km Nissan va prezenta la Geneva noul Micra DIG-S, un model...
 2. Noul Opel Astra EcoFlex 2.0 CDTI consuma doar 4.5 litri/100 km Opel Astra 2.0 CDTI este cel mai nou membru al...
 3. Noul Porsche Panamera diesel consuma 6.35 litri/100 km Porsche a prezentat noul Panamera Diesel, ceea ce e chiar...
 4. Noul Mercedes S350 BlueTec consuma doar 6.2 litri Consumul nu este principala problema atunci cand doresti sa cumperi...
 5. Opel Insignia, acum cu motor de 1.4 litri Opel Insignia, unul dintre cele mai reusite modele ale germanilor...

3 Responses to “Noul Mazda2 facelift va consuma 3.3 litri/100 km”

 1. krossfire says:

  Ce e misto e ca au reusit sa mai elimine din liniile alea ultra feminine. Acum, daca o iei metalizata sau pe negru, e absolut acceptabila vizual pentru un barbat :)

 2. io says:

  daca ar scoate o versiune mps ar fi genial :D

Leave a Reply

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.