Guvernul s-a decis ca merita sa investim in firmele romanesti si in masinile electrice. Ajungand la aceasta concluzie, s-au gandit si la o metoda prin care sa stimuleze achizitionarea acestor masini electrice. Mai exact le ofera firmelor un bonus de 5.300 de euro pentru o masina casata. Subliniez faptul ca doar firmele beneficiaza de acest bonus, nu toti oamenii ca si in restul Europei.

Haiducul padurilor, Laszlo Borbely a declarat ca vizeaza in primul rand firmele, fiindca acestea au mai mult capital, astfel ca isi permit sa-si cumpere singure un sistem de incarcare (costa intre 300-400 euro). Guvernul a estimat ca o masina electrica costa doar cu 5.000 de euro mai mult decat un model similar, dar cu sistem de propulsie traditional.

Modelul Mitsubishi i-MiEV, modelul prezentat si de Pro TV intr-un reportaj de stiri (dar le-a fost frica sa spuna numele) costa putin peste 36.000 de euro, iar modelul Citroen C-Zero cam tot pe acolo. Daca voi imi spuneti ca o compacta atat de mica cu motor pe benzina costa 30.000 de euro, imi fac firma si-mi cumpar un Citroen C-Zero, acuma pe bune.

Nu stiu de unde au oamenii astia cifrele, dar e ca o palma peste fata, de parca un om care da 30.000 euro pe o masina nu se documenteaza. Era sa uit, asta e prin programul Rabla, daca nu intra compania in Rabla, atunci statul achita 25% din valoarea masinii. In 2012, Renault va lansa modelele electrice Fluence si Kango.

Popularity: unranked [?]

Related posts:

  1. Ce masina pot cumpara de 8500 de euro? Seat Ibiza 1.9 TDI Ce masina poti cumpara de 8500 de euro? Ai putea...
  2. Ce maşină să cumpăr de 4000-5000 de euro? Citroen C2 Nu mă înjuraţi, nu am băut, ascultaţi-mi argumentele şi apoi...
  3. Ce maşină pot cumpăra cu 7000 de euro În ziua de azi e destul de greu să cumperi...
  4. Ce masina sa cumpar de 2500 de euro? BMW 318i O data cu aparitia noii taxe de inmatriculare, cred ca...
  5. Două motive pentru a cumpăra acum o maşină Ce maşină merită investiţia? sau ce maşină merită să cumpăr?...

Leave a Reply