BMW pregateste o noua transmisie inteligenta

Posted by andrei On April - 7 - 2011

BMW a fost mereu tare in tehnologie, in special in ceea ce priveste propulsoarele si transmisiile. Bavarezii au prezentat saptamana aceasta la Munchen viitorul si desi e un cliseu, acesta chiar suna bine.

BMW a prezentat la Innovation Days noile propulsoare cu trei, patru si sase cilindri, propulsoare care au primit un nou sistem de turboalimentare. Pe langa noile propulsoare a prezentat si o noua transmisie cu opt rapoarte.

Aceasta va fi setata de computerul de bord in functie de conditiile de drum. Computerul va “vedea” prin intermediul unor senzori, camere video si radare, iar transmisia va fi setata pentru schimbari optime si va transmite puterea de care are nevoie masina intr-o anumita situatie.

Practic acest lucru inseamna ca GPS-ul prezice unde te afli (curba, drum drept, deal), computerul de bord stie ce vreme este afara si sistemul DSC (Dynamic Stability Control) transmite rotilor puterea necesara fara a pune soferul in pericol, indiferent de conditiile meteo.

Popularity: 1% [?]

Related posts:

 1. Skyline Gt-R Este genul de maşină la care când te uiţi nu...
 2. Noua generaţie de Z4 Era clar că va apărea noul Z4, doar am pus...
 3. UPDATE: Noul BMW M5 se prezinta Noul BMW M5 a fost prezentat intr-un cadru restrans in...
 4. Frâna poate fi şi ea inteligentă Cum stăm la capitolul frână? Nu e aşa că enervant...
 5. Noua directie a celor de la Ford Acesta va fi noul Ford Taurus. Nu se stie inca...

2 Responses to “BMW pregateste o noua transmisie inteligenta”

 1. Andrei B. says:

  Vad ca esti pasionat Bmw, ca si mine, de altfel :) .
  Anul trecut vreo 4 dealeri Bmw din Romania au tinut si ei “Innovation Days”. Probabil stiai, dar ma gandeam sa-ti zic. Am avut ocazia sa conduc un BMW X6 Active Hybrid si un Seria 5 nou; a avut loc in iulie eventul.
  O sa ma interesez daca se mai tine si anul asta. Ar fi tare :D

  • andrei says:

   Salut, bine ai venit pe aici. Da, sunt mare fan BMW. Sunt curios daca se tine si anul asta, daca stii ceva, let me know. See you around :D

Leave a Reply