Mitul masinii vechi

Posted by andrei On January - 29 - 2011

car 193x133 Mitul masinii vechi Masina veche este cea urata de Guvern, dar doar atunci cand vine din Germania, Olanda, Polonia, Spania sau chiar si Franta. E urata fiindca polueaza, fiindca nu se cumpara masini noi, si asta-i doare nu-i asa? Am observat insa ca s-au ridicat si multi militanti din randul nostru, acestia critica aspru posesorii de Golf 3, Golf 4, Opel Astra sau Vectra din anii 90+. Acestia declara raspicat: “decat un harb dinala, mai bine pe jos sau cu troleul!”

Sa va spun ceva ce am vazut eu dincolo de hotare. In Germania sunt o gramada de posesori Golfuri 2,3,4, Astra-uri si Vectra-uri din 90+, Passat-uri etc, nimeni nu-i uraste, nu sunt o paraia. Nemtii au de obicei doua masini pe familie (sau mai multe, dupa caz), una e folosita ca si masina buna si frumoasa, iar cealalta pentru munca si de mers pe ici pe colo (mai sunt si exceptii).

Britanicii sunt un popor indragostit de masini, le curata, le fac service-ul la zi si merg masinile alea ca le schimbi doar daca vrei modelul mai nou, nu ca ai avea neaparat nevoie. Atunci cum saracia noastra venim noi, romanii burghezi si ne incordam ca loserii au masini vechi si mai bine pe jos decat cu un harb?

Conceptia mea e simpla, masina e un instrument, ceva utilitar in cele mai multe cazuri, te folosesti de ea cum poti mai bine si mai practic. Daca stai mult cu fundul in ea ar fi bine sa fie confortabila, rapida si consum cat mai bun. Daca ai bani ti-o iei cum vrea muschiul tau de sef, iar daca nu ai multi bani, iti iei ce-ti permiti. Trebuie sa fie prost, da prost bine sa aduni si tu acolo 10.000 de euro si sa dai din ei 7000-8000 pe o masina si apoi sa ramai la risc, mai ales in situatia asta economica.

Eu va intreb sincer, voi ce parere aveti? Primesc orice critica costructiva sau de celalalt fel, dar sa fie argumentata.

Popularity: unranked [?]

Related posts:

 1. De ce să-mi cumpăr o maşină? De ce să-mi cumpăr o maşină? Sau mai bine zis,...
 2. Un Radio vechi…nou Au americanii un cuvânt, vintage. Pentru mine traducerea acestui cuvânt...
 3. Două motive pentru a cumpăra acum o maşină Ce maşină merită investiţia? sau ce maşină merită să cumpăr?...
 4. Cai putere vs gadget-uri Lumea se împarte în 2: cei care vor cai putere...
 5. Personalitatea maşinilor, cum să alegi o maşină Fiecare maşină are propria personalitate. De obicei această personalitate rezultă...

2 Responses to “Mitul masinii vechi”

 1. mihai savu says:

  Andrei, in Romania de azi utilitatea nu este prioritara. Mult mai important este “to show off”, sa te dai mare. Si decat sa-si ia oamenii o masina cu care sa-si faca treaba, prefera una scumpa pe care sa-si dea toti banii si apoi sa nu o poata intretine.

  E valabil si pentru telefoane mobile, LCD-uri si alte produse care formeaza imaginea de om instarit, chiar daca le iei cu credit si cu datorii. Orice masina care te duce unde ai nevoie, in timp util si cu bani rezonabil de putini e de preferat.

  Iar guvernul… ei vor sa aduca bani la buget prin taxele astea mari. Iar noi vrem sa ne tinem banii in buzunar. Conflictul de interese va exista mereu, si mintea romanului va gasi solutii convenabile.

  • andrei says:

   Congrats, esti printre putinii care chiar inteleg care-i treaba cu viata asta si cu masinile (rolul lor de fapt).

   Toate guvernele au nevoie de bani, dar unii o fac intr-un mod corect, iar altii mai neortodox.

Leave a Reply

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.