De ce să-mi cumpăr o maşină?

Posted by andrei On February - 18 - 2009

p50 300x168 De ce să mi cumpăr o maşină?

De ce să-mi cumpăr o maşină? Sau mai bine zis, de ce să nu-mi cumpăr o maşină? De când cu maşinile astea second hand care vin cu grămada la noi în ţară aproape toată lumea deţine o maşină mai nouă sau mai veche. Oamenii cumpără de multe ori maşini noi sau second hand în neştire, motivul? Motivul este extrem de simplu, toţi vor să fie cool şi să aibă o maşină.

Toate bune şi frumoase, dar apar probleme când vine vorba de achitarea ratelor, taxei de înmatriculare sau întreţinerea maşinii. Aceste probleme sunt direct proporţionale cu orgoliul celui care-şi cumpără maşina. De cele mai multe ori oamenii îşi cumpără maşini la limita bugetului sau peste bugetul lor.

Nu contează că ei nu-şi permit decât să meargă sâmbăta şi duminica cu maşina, dar ei îşi cumpără Audi, BMW sau Mercedes ca doar astea sunt maşini cool. Dacă se strică ceva la ea sau nu-şi permit să mai plătească ratele o pun pe net la vânzare cu predare de leasing.

O altă categorie sunt cei care nu au un venit mare, dar îşi cumpără una second pe care pe urmă nu mai e în stare s-o întreţină şi să o alimenteze cu benzină.

Concluzie: gândiţi-vă bine atunci când vă cumpăraţi o maşină, faceţi nişte calcule să vedeţi dacă mai ai ce mâncă după ce bagi 10 l de benzină ca să mergi puţin la plimbare. O maşină nu are nevoie numai de benzină, mai trebuie schimbat uleiul, consumabilele, trebuie plătite taxele, asigurări, mai trebuie reparată din când în când, nu vă aventuraţi doar de dragul de a fi cool.

Popularity: 3% [?]

Related posts:

 1. Ponturi cu si despre detectoarele de radar Veneam cu niste prieteni cu masina si tot discutam noi...
 2. Anvelopele de iarna A venit timpul sa trecem la anvelopele de iarna. De...
 3. Nu mă mai trageţi pe dreapta…vă rog Viaţa de şofer poate fi numită rareori viaţă. De ce?...
 4. Cai putere vs gadget-uri Lumea se împarte în 2: cei care vor cai putere...

7 Responses to “De ce să-mi cumpăr o maşină?”

 1. silviu says:

  Stai linistit ca dupa ce or sa vada ce inseamna consum ,multi or sa le vanda(daca mai pot).
  Exact acealasi motiv l-am avut eu.
  In 6 luni de zile,am bagat 2500 lei benzina.
  Cand m-am calculat ,nu mi-o venit sa cred.
  Asa ca…

 2. Carcotasu says:

  andrei…. iti scapa un aspect! masina pt unii este o necesitate. te-ai gandit la asta? in germania sunt 3 masini pe cap de locuitor. “MICA” diferenta este ca ei au drumuri si locuri de parcare…

 3. andrei says:

  sunt de acord, dar cei care o au ca si ncesitate cam si isi permit sa si-o cumpere si sa si-o intretina :)

 4. krossfire says:

  La ora actuala e inutil sa arunci banii pe o masina second. Taxa e enorma, vei mai suporta la un timp si cheltuilei de reparatie (macar 1000 de euro tot investesti cand o iei prima data) + asigurari & hartoage si ajungi aproape de pretul uneia noi. Masurile au fost special luate pentru a descuraja piata second hand.

 5. Bogdan says:

  Ce-mi pare mie de cacao, desi deviez un pic de la subiect, e faptul ca – si s-a si demonstrat cu dovezi de coruptie de doi lei – multi iau intai carnetul, aiurea, ca sa fie cool, dupa care iau secondu ca sa fie cool… :(

 6. manu says:

  Mai cade un tachet, mai cade un ax cu came, mai cade o curea de distribuţie. Să vezi atunci cheltuieli.

 7. andrei says:

  alea sunt cazuri extrem de nasoale cand chiar scoti bani din buzunar. Eu ma refeream ca pur si simplu si consumabilele iti pot face gaura in buget daca nu ai un buget care sa fie capabil sa intretina si o masina

Leave a Reply

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.