BMW vs. Audi vs. Cadillac vs. Lexus vs. Mercedes

Posted by andrei On February - 24 - 2009

vs1In industria auto sunt cateva litere magice: M, RS, V, F şi AMG. Aceste litere reprezintă efortul producătorilor de a crea o maşină mai sportivă faţă de modelul de serie, creând astfel o serie limitată de maşini sport. De obicei aceşti tuneri interni se distrează cu sedan-urile, fiindcă să fim serioşi ele sunt cele mai greu de îmbunătăţit.

BMW-ul M3 are scopul principal de a demonstra că o maşină bună poate fi mereu îmbunătăţită atât ca şi putere, dar şi ca şi manevrabilitate. Audi RS 4 există doar fiindcă există BMW-ul M3. Cadillac-ul CTS-V a fost creat pentru a ne demonstra că americanii au învăţat să facă maşini care să fie capabile să ia curbele cu viteză şi nu doar să meargă drept, cum ne-au învăţat până acum. Mercedes-ul C63 este foarte asemănător cu Lexus IS-F în ceea ce priveşte viteza, sunt bombe pe roţi.

Locul 5: Mercedes C63 AMG

Mercedes C63 AMg este unul din cele mai rapide super sedan-uri. Cei 451 cp scoşi dintr-un V8 fac din ea o nebunie pe şosea, nimic nu pare să i se poată împotrivi. Sunetul motorului este fenomenal, iar interiorul sportiv face din ea o adevărată maşină sport. Totuşi toţi cei care au condus maşina se plâng de faptul că maşina nu este atât de stabilă în comparaţie cu rivalii săi, dar şi fiindcă maşina ăşi face simţită greutatea. Totuşi, dacă vrei să cumperi o maşină doar pentru motorul său puternic, este alegerea optimă. Un bonus ar fi cutia de viteze automată care o precizie de schimbare a treptelor de invidiat.

Locul 4: Lexus IS-F

Lexus IS-F este cea mai confortabilă maşină din acest grup select. Lexus IS-F este primul F de la Lexus, dar după cum se comportă maşina nu ai spune că băieţii nu au mai făcut maşini sportive până acum. Farmecul acestei maşini constă în faptul că din faţă şi din lateral arată ca şi un Lexus IS normal, adică o bijuterie a industriei japoneze. Ceea ce-l dă de gol sunt jantele sport şi eşapamentul cu 4 ieşiri de dimensiuni astronomice, dar şi V8-ul de sub capotă. Cei 415 cp sunt de ajuns pentru micuţa niponă pentru a o clasa pe locul 4, dar are nevoie de mai multă agresivitate pentru a fi o maşină sportivă adevărată.

Locul 3: Audi RS 4

Audi RS 4 este cel mai vechi model prezent în acest grup de maşini. Fanii Audi aşteaptă cu nerăbdare modelul RS 4 bazat pe noul model de A4. V8-ul de 420 cp propulsează maşina fără probleme având chiar un aer agresiv. Problema este că maşina e chiar veche ca şi concept, dar şi faptul că nu oferă multe în ceea ce priveşte luxul, mai ales dacă ţinem cont de preţul piperat pe care trebuie să-l plăteşti pentru această bătrânică.

Locul 2: BMW M3

BMW M3 a rămas şi va fi mereu o maşină iconică. BMW-ul M3 a fost mereu recunoscută pentru handling-ul excepţional ,dar şi pentru modul în care foloseşte cei 415 cp. M3-ul este dovadă că nu ai nevoie de un motor foarte mare pentru a fi eficient şi în acelaşi timp extrem de sportiv. Singurul motiv pentru care M3-ul nu este pe primul loc este faptul că nu are un interior atât de luxos ca şi un Cadillac CTS-V.

Locul 1: Cadillac CTS-V

Cadillac-ul CTS-V nu este cea mai frumoasă maşină, nici cea mia iubită, dar are o aură specială şi să nu uităm cei 556 cp şi un interior de Cadillac. Când spun interior de Cadillac spun lux lux lux. Culmea e că pentru versiunea V, cei de la Cadillac au umblat în proporţie de 90% doar la partea mecanică pentru a îmbunătăţi perfromanţele. Interiorul rămânând la fel de elegant, iar exteriorul suferind mici modificări doar la partea frontală. Acest Cadillac este dovadă că se poate face o maşină aşa cum doresc eu, una care să nu-şi arate puterea, dar să fie nebună pe şosea.

PS să fim serioşi că şi James May de la Top Gear s-a îndrăgostit de maşina asta.

Related posts:

 1. Video: Audi Q5 vs Volvo XC60, Lexus RX si Mercedes GLK Cei de la Motor Trend au făcut o comparaţie pertinentă...
 2. Comparaţie: BMW 750i vs Audi A8 4.2 Quattro vs Mercedes S500 vs Lexus LS460 Revista Autobild poate fi numită o autoritate în lumea...
 3. Cadillac World Fuel Concept (WTF) Acest concept nu a participat la Salonul Auto de...
 4. Lexus IS-F vs Audi RS4 Audi A4 este ma;ina anului 2008, cel puţin asta spun...
 5. Lexus ISF Vs BMW M3 (E46) Tuturor cred că ne plac Versus-urile, în acest filmuleţ se...

9 Responses to “BMW vs. Audi vs. Cadillac vs. Lexus vs. Mercedes”

 1. Daca as alege dupa aspect le-as pune in aceasta ordine:

  Lexus, Mercedes, Audi, BMW, Cadillac

 2. andrei says:

  iti respect decizia si-ti propun alta ordine: M3, Merc, Lexus, Cadillac, Audi.

  Nu inteleg ce va place asa mult la design-ul ala de la Lexus…explica-mi te rog

 3. Alex_bmw_Fan_4_ever says:

  Bmw rulls:) mai ales m3:>:Dafter bmw audi rs4, o masina foarte frumoasa dar nu ca bmw, after mercede….e mertedes confost alea alea, lexus si cadillac sincer nu imi plac deloc:)

 4. Alex_bmw_Fan_4_ever says:

  mercedes* scz ma grabeam:D

 5. BMW M3 E92 says:

  bah bmw-ul este printre cele mai iubite masini din lume pentru ca e vorba de M bine si seria modificata G-power aia e alta treaba… yo le-as pune in ordinea asta:BMW M3;Mercedes Audi;Lexus;Cadillac

 6. drey63 says:

  andrei situatia trebuia discutat altfel…ai onservat ca toate emisiunile puternice nu au inclus in test decat cele 3 nemtoaice…pentru ca ele fac legea…stiu ca sunt mai multi iubitori de bmw M decat rs sau amg, dar lucrurile stau asa…mertzu e clar cel mai rapid in linie dreapta…face legea la lux si comfort…bmw e bomba pe circuit…dar cat timp iti petreci pe circuit?in schimb…la semafor…e alta treaba…faza cu circuitu e doar sa se apere iubitorii de bmw cu toate ca e pe youtube dovada ca un c63 poate sa intreaca pe circuit un m3…si audi, rs4 e deja masina oamenilor cuminti…o apreciez, mai mult ca bmw…clar da dovada de stil si putere…deci topul cum il vad majoritatea emisiunilor tari:
  1.mercedes
  2.bmw
  3.audi
  toata treaba tine de gust aici

 7. inginer says:

  lexus este cel mai fiabil din test rezista cel mai mult in timp

 8. alex says:

  In primul rand Cts V ul este rivalul M5 ului …
  deci nu prea are sens aici,
  2 acesta e un clasament sport deci nu poate castiga o masina pentru
  interior
  3 C 63 amg ultimul ?? clar nu le ai condus

  1 m3
  2 c 63
  3 is f
  4 audi
  5 cts V (Daca poate fi inclus in clasament)

Leave a Reply