Aerul conditionat şi iarna

Posted by andrei On April - 23 - 2008

ac01.jpg

E interesant titlul nu? Era să uit despre el, noroc cu un prieten care mi-a amintit involuntar. O componentă a maşinii care nu este folosită se strică cu timpul.

Acum am de gând să fac referire la aerul condiţionat, care este foarte bun vara, te fereşte de căldurile nasoale de vară, dar sunt pasibile să se strice. Timpul în care se strică diferă de la maşină la maşină, de aceea cred că o sugestie mai generală s-ar potrivi de minune.

Îmi cer scuze că nu am spus în iarnă lucrul acesta, dar eram ocupat cu frigul şi doar acuma mi-am amintit. E foarte folositor să porneşti AC-ul şi iarna săpămânal sau din 2 în 2 săptămâni timp de aprox 15-20 minute pentru a pune în mişcare sistemul de aer condiţionat, respectiv şi freonul. Freonul are mari şanse ca dacă nu este folosit să iasă din sistem şi să fie nevoie să se reintroducă freon în sistem, o cheltuială inutilă zic eu mai ales dacă acest lucru poate fi prevenit.

Această ar fi o sugestie de-a mea, la unele maşini scrie şi în cartea tehnică acest lucru, doar că după cum v-am spus intervalul dintre utilizări este diferit, eu am dat unul care împacă şi capra şi varza. Pentru o viaţă mai lungă a AC-ului folosiţi Calgon porniţi-l din când în când.

One Response to “Aerul conditionat şi iarna”

  1. Gayle Comrie says:

    Thanks for an interesting article. After looking through different websites I finally found something worth reading.

Leave a Reply