Volvo imbunatateste modelele V70, XC70 si S80

Posted by andrei On April - 14 - 2011

Volvo S80 1 193x133 Volvo imbunatateste modelele V70, XC70 si S80Volvo incearca sa se mentina competitiv, dar fara a lansa o gama noua de modele. Compania suedeza pregateste mici imbunatatiri pentru modelele V70, XC70 si S80. Noile modele vor primi un nou sistem de infotainment, propulsoare imbunatatite si diferite dotari optionale. De cand au lansat noul S60 nu s-a mai auzit mare lucru de Volvo.

Propulsoare

Modelele amintite mai sus vor primi un propulsor diesel (D5) de 2.4 litri optimizat, acesta dezvolta acum 215 CP si 440 Nm, o crestere de 10 CP si 20 Nm. Consumul este de asemenea imbunatatit, acesta fiind in jur de 5 litri/100 km.

Propulsor D3 de 2.0 litri dezvolta tot 163 CP si 400 Nm, dar Volvo se lauda ca au imbunatatit sistemul turbo, astfel ca acum nu mai are lag-ul ala enervant.

Design

Acesta a suferit modificari minore la exterior, se pot observa noile blocuri optice cu xenon, oglinzile cu semnalizatoare LED, noi culori si doua seturi noi de jante. Interiorul a primit noul sistem de infotainment Volvo Sensus, acesta vine cu un monitor de 5″ sau 7″ in functie de model.

Dotari

La capitolul dotari nu pot spune prea multe, Volvo primind in plus sistemul Pedestrian Detection cu Full Auto-Brake. Sistemul s-a dovedit a fi catastrofal la prezentarea de presa, atunci cand a fost testat pe un S60 care a intrat intr-un camion parcat. Pe langa acesta primeste si sistemul City Safety, acesta are rolul de a te feri de accidentele din spate, accelerand putin daca cel din spate e prea aproape.

Concluzie

Volvo incearca cu disperare sa se afirme in special in Europa si SUA, dar nu prea au bani de dezvoltare si asta se simte. Mi-a palcut mereu faptul ca sunt printre cele mai sigure masini si ca au un design mai deosebit, dar sunt mult prea in urma fata de concurenti, iar in ritmul asta chiar nu au sanse sa-i ajunga.

Popularity: 1% [?]

Related posts:

 1. Preţuri Volvo XC-60 Preţurile pentru Volvo XC-60 au fost date publicului. Micuţul SUV...
 2. Volvo reinventeaza combi-ul De obicei cand spui Volvo, intelegi: siguranta, spatiu, durabilitate si...
 3. Motoare noi de la Volvo şi Renault Volvo lansează două motoare diesel noi, un nou D4 şi...
 4. Volvo prezinta noul V60 hibrid Volvo este un producator care desi nu a fost la...
 5. Noul Volvo S60 Asa va arata noul Volvo S60, sau cel putin in...

2 Responses to “Volvo imbunatateste modelele V70, XC70 si S80”

 1. Cornel says:

  “… City Safety, acesta are rolul de a te feri de accidentele din spate, accelerand putin daca cel din spate e prea aproape. …”

  Glumesti? Error.

  “If the vehicle in front brakes suddenly and City Safety calculates that a collision is likely, the system will prepare the car’s brakes to help the driver to avoid an accident by braking more effectively or taking evasive action. If the system senses that the driver needs additional”

  • andrei says:

   nu glumesc, ai dreptate in ce ai spus, dar din cate stiu noul sistem face si ce am spus eu. Daca ai o masina in spate care e prea aproape si ai loc inainte, masina va accelera putin pentru a pastra o distanta sigura fata de cea din spate

Leave a Reply

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.