redescopera romania ziua 6 3 193x133 A sasea zi din Redescopera Romania ne a dus la Cetatea Alba IuliaA sasea zi din Redescopera Romania a fost dedicata in intregime Cetatii Alba Iulia. Mereu am privit orasul Alba Iulia ca si un oras de tranzit sau orasul care arata ca mai este putin pana la Cluj Napoca.

Trebuie sa recunosc ca orasul este in continua dezvoltare, are sisteme electronice de distribuire a biletelor de transport in comun, se repara strazile, dar cea mai importanta este Cetata Alba Iulia.

Acum cativa ani era o adevarata epava, veneai sa vezi mai degraba ruine, si nu o cetate care sa merite vizitata. Azi insa, la 2 ani dupa ce au inceput lucrarile, cetatea arata complet diferit, si mai au inca pana in 2013 sa o finalizeze.

Zona pana la cetate este inca in constructie, aici ma refer la zona de langa parc, dar pe masura ce te apropii de poarta cetatii, lucrurile de schimba. Esti intampinat de o garda imbracata intr-un port care te introduce in lumea istorica a cetatii.

Schimbul garzii este una dintre atractiile principale. Acest obicei poate fi comparat cu cel din Londra sau Copenhaga. Garzile angajate si ingrijitorii de cai costa cateva sute de milioane pe luna.

Noi ne-am oprit putin si la Pub 13 pentru a ne racori si pentru a vedea cum se desfasoara concursul despre care a scris si Makavelis. Mi se pare un mod extrem de bine gandit si activ de a promova Cetatea Alba Iulia, ma bucur si mai mult ca a fost initiat de catre bloggeri locali si ca primaria sustine aceasta campanie.

Va spun de la bun inceput ca aceasta transformare a cetatii nu ar fi avut loc daca primarul nu s-ar fi implicat, atragand atat bani europeni, cat si investitii private. Cu timpul se va deschide si un hotel extrem de accesibil, dar si extrem de frumos, camerele arata intr-un mare fel.

Mi s-a parut bine bine gandit faptul ca au completat vechiul cu elemente moderne, dar care respecta aspectul medieval. Mi-e greu sa va prezint tot ce am vazut aici, va sugerez doar sa veniti sa vedeti voi insiva si pe urma sa reveniti si in 2013 sa vedeti rezultatul fnal.

Tot ce este facut aici este facut din pasiune si munca multa. Mi-e ciuda fiindca in Oradea nu s-a investit asa de mult in cetate, sper sa ia cat mai multe orase exemplul celor din Alba Iulia.

Toate povestile le puteti vedea aici. Redescoperă România este un proiect Petrom, impreuna de BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 şi Muzeul National al Taranului Roman.

Popularity: 1% [?]

Related posts:

  1. A doua zi din Redescopera Romania s-a incheiat Uite asa trecu si a doua zi din Redescopera Romania....
  2. Redescopera Romania ziua 5 A cincea zi din Redescopera Romania a inceput cu parasirea...
  3. A treia zi din Redescopera Romania A treia zi din Redescopera Romania a inceput dimineata pe...
  4. Ziua 0 din Redescopera Romania Ziua 0 s-a cam terminat, dat fiind faptul ca e...
  5. Iata si prima zi din Redescopera Romania 3! Prima zi din Redescopera Romania a inceput pentru mine dimineata...

2 Responses to “A sasea zi din Redescopera Romania ne-a dus la Cetatea Alba Iulia”

  1. Bungust says:

    Ne bucuram ca v-a placut Alba Iulia. Va mai asteptam.

  2. Za best of za best! Sunt foarte mandra de orasu meu natal :X Cel mai fain! :D

Leave a Reply

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.