Unele semafoare sunt o enigma

Posted by andrei On February - 14 - 2011

Am fost ieri la schi la Suior. Drumul Oradea-Satu Mare a fost intre bun si foarte bun, cu mici exceptii. Cum am ajuns in Satu Mare s-a dus si bucuria (drumuri ca dupa razboi). Lasand drumurile la o parte, am si eu o intrebare legata de semafoare. Acum aproape 5 ani cand am luat eu permisul nu tin minte sa fi fost combinatia asta de semafoare.

Pentru ca poza a fost facuta noaptea in graba cu un iPhone s-ar putea sa nu se inteleaga exact ideea, asa ca o sa o expun mai clar. In imagine sunt trei semafoare+ cel de pietoni, 1. e pt cei care fac stanga sau merg inainte, al doilea e pentru cei care fac dreapta, iar al treilea e verde intermitent pentru cei care fac dreapta. Nelamurirea mea e urmatoarea: de ce ai avea doua semafoare pentru aceasi directie si ele sa indice doua lucruri contrare?

Acuma pe bune, am stat si m-am gandit si nu am ajuns la nici o concluzie logica, poate intelege cineva mai bine fenomenul decat mine. As fi recunoscator fiindca trei oameni nu ne-am dat seama care-i treaba cu  semaforul minune.

Popularity: 1% [?]

Related posts:

 1. Cele mai bune sunt…Toyota şi Honda Nu mă miră deloc că cele mai bune maşini sunt...
 2. Cele mai bune sunt…Toyota şi Honda Nu mă miră deloc că cele mai bune maşini sunt...
 3. Unele femei nu merita permis de conducere Multe femei numesc bărbaţii misogini când se leagă de condusul...
 4. De ce sunt limitate masinile? V-ati gandit vreodata de ce majoritatea masinilor sunt limitate electronic...
 5. Sunt de jucărie sau adevărate? Am găsit pe internet poze realizate folosind fotografia tilt-shift. Acest...

4 Responses to “Unele semafoare sunt o enigma”

 1. Moldo says:

  Pentru dreapta: semaforul intermitent iti permite sa virezi la dreapta, dar cu asigurare prealabila si acordare de prioritate, pe cand atunci cand e verde “plin” ai prioritate.

  Oare asa e?

  • andrei says:

   are o anumita logica ce spui tu, dar nu era mai de bun simt sa lase verde intermitent asa cum e in toate orasele? Si ei economiseau bani de pe un semafor si noi soferii mai aruncam un ochi in stanga sa vedem daca vine ceva si gata. Zic si eu

 2. tudor says:

  Atunci cand sunt destul de multe masini carora le dai prioritate e de preferat rosu care te obliga sa stai decat verde intermitent care iti permite sa treci si sa-i incomodezi “doar un pic”.
  Probabil ca verdele ala intermitent nu functioneaza decat seara.
  Cel putin chestia asta functioneaza foarte bine aici:
  http://www.zoso.ro/un-dublu-semafor/

Leave a Reply