Protestul benzinei, o frectie la picior de lemn

Posted by andrei On January - 19 - 2011

benzinariiAm zis ca nu o voi face, dar nu ma pot abtine sa nu spun nimic. Cred ca majoritatea dintre voi ati primit mesajul acesta minunat, inspirat si de-a dreptul inaltator: “PROTESTUL DE LA BENZINĂRII – în zilele 17, 18 , 19 IANUARIE – dragi Români haideţi să nu ne mai lăsăm călcaţi în picioare de benzinarii MILIARDARI şi să-i facem să vadă ce înseamnă să piardă bani. Să încercăm să tragem un semnal de alarmă şi poate preţul benzinei/ motorinei va SCĂDEA. Haideţi să ne propunem SĂ NU INTRE NIMENI ÎN NICIO BENZINĂRIE – pe 17-18-19 ianuarie. Să mergem cu RATB, cu bicicletele sau pe jos, sau alimentaţi înainte. Amintiţi-vă de 21-22 DECEMBRIE 1989 ŞI ÎNCERCAŢI SĂ FACEŢI LA FEL. DAŢI MAI DEPARTE ACEST MESAJ SĂ AJUNGĂ LA TOATĂ LUMEA!”

Azi e data de 19, ultima zi de protest, maine deja o sa inceapa iar oamenii sa alimenteze ca disperatii, daca nu au facut-o inainte de inceperea protestului. Cand o sa traga linie baietii de la benzinarii la sfarsitul lunii, se va vedea maxim o scadere in vanzari de maxim 10-20% (sunt generos). Nu vreau sa fiu Gica contra, dar de cand au functionat la noi astfel de revolte sau proteste?

Ne dam cu fundul de pamant ca s-a scumpit benzina, ca taxa de inmatriculare e uriasa, ca s-au scumpit alimentele etc. Mai oameni buni, inca o ducem bine din moment ce nu facem ceva radical, din moment ce nu lasam masinile acasa in semn de protest si sa mergem doar cu tramvaie, metrou, autobuze, troleu sau ce o mai fi. In Oradea si din cate am auzit si in celelalte traficul a fost cam la fel, era si normal, oamenii inca au benzina in rezervor.

Hai sa nu cumpere nimeni benzina sau motorina o saptamana intreaga, sa vedem apoi ce zic astia, hai sa nu plateasca nimeni rovinieta sau taxele de drum, hai sa nu mai cumpere lumea masini noi, astea dor, nu aburelile. Marii transportatori sa faca grava, sa opreasca activitatea 1-2 zile, sa vezi apoi morcov. Ideea e simpla, vrei ceva, faci ceva radical, ceva care sa le atraga atentia, nu mergi sa cumperi 3 litri de benzina cu monede.

PS statul face cei mai multi bani din benzina si nu miliardarii ( ma rog, guvernantii, nu statul roman in sine)

Leave a Reply