Ce maşină să cumpăr de 9000 de euro? Skoda Octavia TDI

Ce maşină second hand să cumpăr de 9000 de euro? Nu ştiu câţi oameni ştiu, dar Skoda Octavia, sau Octavia Tour cum este cunoscută acum este o bijuterie inginerească, una dintre cele mai bune maşini scoase de Skoda. Materialele folosite sunt din calitate şi ce este cel mai important este faptul că pe atunci Skoda mai făcea maşini de calitate.

M-am gândit să trec şi maşina asta în revistă în topul preferinţelor de maşina second hand. Astfel am ajuns la o maşină din 2004-2005 făcută de Skoda cu un motor de 1.9 litri TDI de 90 cp şi cu 85.000 de km la bord.

Maşina costă 8600, sau cel puţin maşinile găsite de mine în Germania, doar suntem români şi aducem maşini din Germania. Pentru bănuţii ăştia primeşti o maşină cu ABS, computer de bord, geamuri electrice faţă, climă, control al tracţiunii, radio/CD, culoare metalizată şi un consum bestial de 4,5 la 100 km, ceea ce este un consum foarte bun. Cu toate că motorul nu pare extrem de puternic, dar mişcă maşina foarte bine din loc, putând chiar să-i dai talpă.

Am circulat destul de mult cu Octavia atât modelul vechi cât şi cel nou cu motorul de 105  cp şi pot să spun că este extrem de tentantă maşina, mă mir că am uitat de ea.

Related posts:

 1. 50 de ani de Skoda Octavia [gallery=256] Anul acesta Skoda Octavia a făcut 50 de ani....
 2. Salonul Auto de la Paris: Noua Skoda Octavia Aceasta nu pare a fi Octavia cu care ne-am...
 3. Ce maşină să cumpăr? Skoda Fabia benzinar Ce maşină să cumpăr? Tot m-am gândit ce maşină...
 4. Ce maşină să cumpăr? Skoda Fabia TDI sau SDI Ce maşină să cumpăr de 8000 de euro şi...
 5. Ultimul Octavia vRS Un studiu arată că Skoda este singurul producător din...

 1. mihai savu says:

  Nu contest calitatea acestui automobil, dar eu nu ma impac cu aspectul Skodelor. Nici Octavia, nici Fabia, nici Roomster, nici Superb nu-mi spun nimic, design-ul tuturor imi pare invechit. De gustibus non est disputandum…

 2. andrei says:

  @Mihai, ai dreptate gusturile nu se discuta, dar trebuie tinut cont de faptul ca fiabilitatea masinii este la un nivel ridicat, un nvel la care nici masinile mai noi de la skoda nu prea ajung.

  O intrebare insa, tu iti iei o masina doar dupa estetic? sau conteaza mai mult fiabilitatea?

 3. Bandila says:

  Sincer, imi place Skoda. Brandul este unul de top, mai ales ca poarta semnatura Volkswagen (masina poporului in traducere libera :). Este o masina fiabila dupa cum spuneai Andrei cu doua mentiuni insa care pot face diferenta: varianta de 90 Hp s-o cam uiti - e lenesa; al doilea aspect: la banii acestia iei o japoneza cu mult mai mult dotari : (doar un mic ex.corolla sedan-sau hatchback)

  Mercedes and nothing else

 4. andrei says:

  @Bandila, spune-mi ce japoneza iei de banii astia cu mai multe dotari, cu motor diesel si care sa fie undeva de prin 2003-2004?

 5. Raketta says:

  Salut, eu am luat un tour sport si sunt extrem de multumit, merge foarte bine 1.9 PD TDI, intre m-ciuc si tg mures pot sa scot 3.7L/100 km , daca nu este trafic,chiar n-am crezut ca consuma atat de putin, am crezut ca are ceva problema si de aia scrie un consum atat de mic :))

 6. MOLNAR says:

  Sicer arata bine masina, mie imi plac cele pe Bezina cu 1,8 da consuma mult da si zboara am condus asa ceva si imi plac sunt destul de reusite

Leave a Reply

 • Visitors Online

 • Vanzari Auto Romania banner