Ce masina sa cumpar de 8000 de euro? Mitsubishi Colt Di-D

Posted by andrei On June - 25 - 2008

Tot m-am gandit oare cum ar fi sa am un Colt? Dar varianta diesel, nu de alta, dar de cand cu preturile astea, nu ma bag la masini care sa consume peste 9 litri in oras. Masina aleasa este un Colt Di-D de 1.5 litri si 95 cp. Limita este pana in 8000 de euro si neaparat eu am zis ca se renteaza mai bine cu 5 usi decat cu 3, desi vorba aia, e mai frumoasa cu 2 usi. Masina este din anul 2005, motor euro 4 si are 70.000 de km la bord.

Nu va lasati pacaliti de consumul din cartea tehnica, dar nici de cel s[us de cei care detin masini noi. Consumul in oras trebuie sa fie in jur de 8 litri, iar extra-urban este de aprox 6 litri. Consumul marisor este datorat nepotrivirii cutie de viteze cu motorul de la Mercedes. Motorul diesel de la Colt fiind luat de pe Smart care are cutie tiptronic.Cum noi nu vorbim despre masini noi ci despre masini second hand, consumul normal este dupa cum spuneam pe la 8 litri in oras la 2500 rpm si extra urban in jur de de 6 litri.

De banii astia primesti dotarile normale: ABS, clima, airbag sofer si pasager, radio/CD, geamuri electrice, inchidere centralizata, cam ce ai nevoie pentru o masina. Datorita celor 95 de cp, poti sa te dai putin mare la semafor.

2 Responses to “Ce masina sa cumpar de 8000 de euro? Mitsubishi Colt Di-D”

  1. Ionut says:

    Un prieten de-al meu are un astfel de model pe benzina si chiar si cu acest motor poate obtine un consum de maxim 7.5 in oras! Bine, mers linistit, dar fara doar si poate, este o performanta avand in vedere traficul din Bucuresti. Un competitor serios ramane Honda Jazz. BTW, nu scri un articol si despre Jazz-ulica (cum ii zic eu)?

  2. andrei says:

    ms pt pont, s-ar putea sa scriu si despre el, acuma sunt putin aglomerat cu plecarea asta, dar o sa ma gandesc sa scriu si despre jazz.

Leave a Reply