Prezentare Volkswagen Scirocco

Se pare că Volkswagen Scirocco este primul coupe serios făcut de cei de la Volkswagen, asta după ce Corado a ieşit din producţie în 1995. Ideea de Scirocco este valabilă de 34 de ani, atunci a fost desenat primul Scirocco de către Geogetto Giugiaro.

Se pare că Scirocoo va fi produs în Portugalia împreunp cu Eos şi va fi prima dată vândut prin luna septembrie. Preţul nu a fost dezvăluit încă dar se pare că modelul de 2.0 litri pe benzină şi, 4 cilindri şi 197 cp este mai ieftin decât un Golf GTI.

Motorizarea va consta în 2 motoare turboalimentate pe benzină de 1.4 litri şi 1.8 litri cu 120 cp respectiv 158 cp. Vor fi şi două motoare diesel common-rail de 2.0 litri care vor produce 138 cp şi 168 cp. Cutiile de viteze vor cu 6 viteze la standard, dar se va putea alege şi DSG automat.

Maşina este inspirată din conceptul IROC, dar interiorul este aproape identic cu cel de la EOS, dar şi cu mici asemănări preluate de la Audi TT atât la interior cât la exterior.

 1. Laurentiu says:

  Ma duce cu gandul la masina mea preferata…. Honda Civic… chiar e o masina reusita! sunt curios sa o vad live!

 2. andrei says:

  o s-o vezi cred ca si la noi prin toamna, cea mai tare faza e ca e mai ieftin decat un Golf GTI

 3. Laurentiu says:

  Tin sa fac o corectura… Deoarece motoarele 1.9 (105 cp) si 2.0 (138 cp) sunt motoare ce folosesc tehnologia pompe-duze… noile motoare de la volkswagen pe care s-a implementat tehnologia common rail sunt motoarele 2.7 TDI si 3.0 TDI …. probabil ca mai sunt, dar eu astea le stiu si de informatiile astea sunt sigur.

 4. andrei says:

  laurentiu, motoarele diesel common-rail de 2.0 de pe Scirocco vor dezvoltat 138 si 168 cp, deci amandoua sunt common rail, or fi de generatie noua de aia zici ca doar cele pompe-duze au 138 cp

Leave a Reply

 • Visitors Online • Warning: stristr() [function.stristr]: Empty delimiter in /home/celmaita/public_html/wp-content/plugins/wassup/wassup.php on line 2093