Salonul auto de la Paris: Audi A4 TDI E

Posted by andrei On October - 2 - 2008

Salonul auto de la Paris a facut mare valva mare, oricine este cineva in lumea auto este acolo. Cei de la Audi, au introdus un nou sistem de motorizare care fac motoarele TDI mai eficiente din punct de vedere al consumului. Masina are aceasi performanta ca si un A4 normal, dar consumul este doar de 3.99 litri la 100 km.

Cei de la Audi investesc foarte mult in tehnologii care sa imbunatateasca consumul si care sa reduca emisiile. Noul concept de la Audi este montat pe un A4 care consuma doar 3.99 litri la 100 km si produce doar 105 g de CO2/km.

Audi incepe sa se plaseze ca lider de consum pe piata auto. Acest nou concept consta intr-un motor TDI care produce 120 cp si un cuplu de 290 Nm. Masina atinge 0-100 km/h in 10 secunde, si are o viteza maxima de 210 km/h.  Acest consum mic vine si de la sistemul de aer conditionat inovativ, care ajuta la reducerea consumului cu pana la 20%.

Audi au utilizat si un sistem de franare care stocheaza energia produsa la franare. De asemenea este folosit si un sistem de directie bazat pe electrogmenti. Toate acestea lucreaza impreuna pentru reducerea consumului.

One Response to “Salonul auto de la Paris: Audi A4 TDI E”

  1. ionut says:

    Adica… common-rail :)

Leave a Reply