Dacia Duster are doar 3 stele Euro NCAP

Posted by andrei On February - 24 - 2011

duster 193x133 Dacia Duster are doar 3 stele Euro NCAPDacia Duster a primit doar 3 stele Euro NCAP. Dupa cum bine stiti, regulilele de testare Euro NCAP au fost inasprite incepand cu 2010,astfel ca toate masinile ar trebuie sa aiba ESP din standard si din cate stiu si airbag-urile laterale ar trebui sa fie obligatorii.

Duster-ul are aribag-uri laterale, dar doar pe cea mai scumpa varianta de dotare si anume Laureate. SUV-ul a primit un punctaj de 28% pentru protectia pietonilor si 29% pentru echipamentul de siguranta. Renault a fost foarte criticat de catre cei de la Euro NCAP, acestia declarand ca se asteptau la mai mult de la un producator asa de mare.

Sincer nu sunt surprins prea tare de punctaj, dar ma deranjeaza faptul ca la impact haionul se deschide, asta mi se pare ridicol. Nu avea cum sa ia mai mult din cauza lipsei dotarile de siguranta pasiva + s-ar putea sa fie putin displacuta si datorita vanzarilor in crestere comparativ cu alti producatori. Voi ce parere aveti de acest rezultat?

PS aici sunt rezultatele oficiale Euro NCAP.

Popularity: 1% [?]

Related posts:

  1. Skoda Superb ia 5 stele la testul Euro-NCAP SKoda Superb ia 5 stele la testul Euro-NCAP, aceste cuvinte...
  2. Subaru Forester a primit 5 stele NCAP Subaru Forester a primit 5 stele NCAP. Se pare că...
  3. Video si poze Dacia Duster, SUV-ul Dacia Au aparut primele poze oficiale ale CUV-ului Dacia Duster. Practic...
  4. Sandero are 3 stele EuroNcap Dacia Sandero, masina pe care James May se face ca...
  5. Ford Flex ia 5 stele la testele de siguranta Ford a investit foarte mult in ceea ce priveste siguranta...

Leave a Reply

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.