Toyota, PSA si BMW au cele mai mici emisii

Posted by andrei On March - 31 - 2011

Care masina are cele mai mici emisii? Intrebarea asta va incepe incetul cu incetul sa se infiripe si in mintea romanilor. Spun asta fiindca am vazut ca deja multi au trecut pe masini care consuma mai putin, iar emisiile vor face in curand o parte si mai importanta din viata noastra.

In majoritatea tarilor europene, teoretic si in Romania, emisiile au o pondere mare in ceea ce priveste impozitul, taxele si chiar inmatricularea masinii. UE are un set de reguli pe care il prezinta anula producatorilor auto, mai exact le da un standard de emisii pe care trebuie sa-l atinga in fiecare an.

In 2009 de exemplu, UE a decretat ca un producator auto trebuie sa aiba o medie de 145.9 g CO2/km, in 2010 a scazut la 140.9 g CO2/km, iar anul asta e si mai si. Ideea e in felul urmator, ai un BMW M5 care emite CO2 cu nemiluita, dar si masini Efficient Dynamics care reduc semnificativ media.

Pana in 2015 toti producatorii vor trebui sa reduca emisiile la 130 g CO2/km, iar BMW, Toyota si PSA (Peugeot si Citroen) sunt cei mai aproape de asta. Daimler, Nissan si Mazda stau cel mai rau, ei trebuie sa-si reduca emisiile cu 17-19%, pe cand cei amintit anterior, doar cu 7%.

Practic Fiat a avut cel mai putin anul trecut, cu o medie de 125 g CO2.km, dar pentru italieni regulile sunt mai aspre deoarece au multe masini mici. BMW este avantajat de sistemele start and stop si Efficient Dynamics, Toyota are o gramada de modele Lexus hibride, iar Peugeot si Citroen au masini mici si dieselul ala formidabil (HDi).

Popularity: unranked [?]

Related posts:

  1. Cele mai bune sunt…Toyota şi Honda Nu mă miră deloc că cele mai bune maşini sunt...
  2. Nissan trece la masini mici Nissan vrea s-o ia mai usor cu producerea de masini...
  3. Cele mai poluante masini Poluarea nu polutia cum spunea un ilustru membru din Partidul...
  4. Cele mai sigure masini IIHS (insurance Institute for Highway Safety) sunt un fel de...
  5. Toyota lider mondial la vânzări Începând de ieri, Toyota este liderul mondial la vânzări de...

Leave a Reply