Volkswagen a creat masina care se conduce singura

Posted by andrei On June - 26 - 2011

volkswagen care se conduce singur 1 193x133 Volkswagen a creat masina care se conduce singuraVolkswagen a prezentat in cadrul proiectului HAVEit (Highly Automated Vehicle for Intelligent Transport), un sistem care permite masinii sa se conduca singura. Stiu, stiu, nu e ceva nou, Volvo, Mercedes si BMW lucreaza la ceva asemanator de multa vreme. BMW a creat un Seria 3 care merge singur pe circuitul celor de la Top Gear.

Revenind la Volkswagen, germanii au combinat sistemul de cruise control (pilot automat) cu Automatic Brake Assist si cel de Lane Assist intr-un singur sistem. Astfel ca soferul poate seta masina sa mearga singura pana la 130 km/h fara sa aiba mainile pe volan sau picioarele pe pedale. Totusi, acest sistem este destinat autostrazilor, unde traficul nu este prea aglomerat ca sa incurce senzorii.

Inginerii Volkswagen au declarat ca soferul trebuie sa fie totusi atenti la ceea ce se intampla in trafic, dar ca acest sistem este un prim pas in automatizarea condusului si reducerea drastica a accidentelor rutiere. Eu unul nu as lasa masina sa se conduca singura, de multe ori mi-e greu si sa stau in dreapta cand conduce altul si fac gauri in podea de la franare. Nu ma vad luand mainile de pe volan si sa ma duca masina cum crede ea ca e mai bine. Voi va vedeti facand asa ceva?

Popularity: 1% [?]

Related posts:

  1. Video: maşina care se conduce singură BMW a lansat acum ceva vreme un sistem opţional care...
  2. FOTO: Noul Volkswagen Tiguan facelift in detaliu Noul Volkswagen Tiguan facelift va fi prezentat oficial la Salonul...
  3. Galerie Foto: Noul Volkswagen Golf Cabriolet prezentat in detaliu Noul Volkswagen Golf Cabriolet a fost lansat la Geneva in...
  4. Poze noul Hyundai Accent Aşa arată noul Hyundai Accent sau mai bine zis Accent...
  5. Volkswagen cheamă Passat-urile acasă De mult timp nu am mai auzit de recall-uri, dar...

Leave a Reply

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.