Noul Mazda RX 8

Dupa ce am vorbit despre noul Mazda 3, a venit randul si noului RX 8 sa fie prezentat. RX8 este masina care a facut cunoscut motorul Wankel cu piston rotativ (nu motor rotativ cum spun multi). Mazda este singurul producator care foloseste aceasta tehnologie. Tatal acestui motor deosebit a fost Kenichi Yamamoto, care s-a gandit la acest concept in 1963, conceptul fiind pus in aplicare de Felix Wankel.

Noul Mazda RX8 R3, este cel mai nou si cel mai frumos RX creat pana acum de Mazda. Cu toate ca Mazda RX7 a facut acest motor cunoscut lumii, modelul RX8 a fost cel mai iubit, mai ales prin introducerea acelei usi mici pentru pasagerii din spate. Farmecul acestei masini sta in micul motor de 1.3 litri care produce 232 cp si care poate fi turat pana la 9000 de rpm.

Motorul Wankel mai este numit si “hummer”  fiindca se aude precum zumzuitul unei insecte datorita turatiilor mari. Un dezavantaj al acestui tip de motor este faptul ca cei 232 de cp nu te baga ca si in cazul unui motor normal de aceasi putere, in schimb viteza creste gradual oferind o senzatie nemaintalnita si un sunet demn de o masina sport.

Related posts:

  1. Mazda RX-8 primeste garantie mare Maza RX-8 primeste garantie mare si este vorba de...
  2. Mazda va lansa noul Mazda 3 Dupa ce noul Mazda 6 face zoom-zoom pe soselele...
  3. Noul motor Mazda Mazda a prezentat noul sistem de pornire-oprire a motorului....
  4. Pretul oficial noul Mazda 6 Nu a trebuit sa treaca mult timp de la...
  5. Ce masina sa cumpar de 9.500 de euro? Mazda 3 diesel Sunt constient ca 9.500 de euro sunt o gramada...

Leave a Reply

  • Visitors Online

  • Vanzari Auto Romania banner