Salonul Auto de la Detroit 2009: Fisker Karma

Posted by andrei On January - 13 - 2009

Fisker Karma este din punctul meu de vedere cea mai completă masină creată până acum. Este la fel de revoluţionară ca şi Ford T. Când te uiţi la această maşină îţi vine să spui că este un concept superb, dar dacă te interesezi puţin mai mult vei afla că această maşină este produsul final, o poţi cumpăra aşa cum o vezi. Am spus că este completă deoarece este un hibrid care are două motoare electrice de 211 cp şi un motor Ecotec de 260 cp pe benzină. Maşina atinge 0-100 km/h în 5,8 secunde şi viteza maximă de 220 km/h. Sincer mi se pare o viteza cam mica, dar tinand cont de consumul extrem de redus, putând funcţiona 75 de km doar cu motoarele electrice.

Dacă doriţi mai multă sportivitate puteţi acţiona şi motorul pe benzină, cele două funcţionând intercalat, cel pe benzină încârcând bteriile pentru cele electrice, obţinând astfel puterea maximă de la toate cele 3 motoare.

Maşina mai are de asemenea şi panouri solare pe plafon pentru a prelua energia solară cu scopul de a o folosi în acţionarea sistemelor simple precum clima, mp3 playerul auto etc. Până acum au fost comandate 1300 de bucăţi, Fisker declarând că se vor produce 15,000 de maşini pe an.

Preţul unui Fisker Karma este de 87,000 de dolari.

Popularity: 3% [?]

Related posts:

  1. Salonul Auto de la Detroit 2009: Volkswagen BlueSport (Concept) Volkswagen a prezentat la Detroit un roadster numit BlueSport Concept....
  2. Fisker Karma, cel mai tare hibrid “Posteriorul” de mai sus apartine modelului Karma. Hibridul american este...
  3. Salonul Auto de la Detroit 2009: Volvo S60 Concept Volvo a prezentat în prima zi de la Salonul Auto...
  4. Fisker Karma Fisker Karma este masina momentului. Are un design de exceptie,...
  5. Salonul Auto de la Detroit 2009:Audi A7 (Audi Sportback Concept) Salonul Auto de la Detroit a debutat în forţă. Au...

One Response to “Salonul Auto de la Detroit 2009: Fisker Karma”

  1. brontozaurel says:

    looks pretty impressive, indeed :)

Leave a Reply