Românii furaţi pe faţă

Posted by andrei On March - 23 - 2009

dacia-sanderoDacia Sandero este o maşină relativ destul de întâlnită prin România. Singura ei problemă este că dacă o dotezi cât de cât depăşeşte preţul unui Logan nou. Maşina arată binişor, dar după cum bine spuneam principală problemă este preţul.

La francezi însă preţul nu este o problemă, mai ales că ei primesc şi versiunea GPL. Versiunea GPL este acea versiune care merge “pe gaz”. Acest gaz costând doar 1,6 RON/litru în România.

O mică problemă ar fi că în Franţa modelul GPL costă 8900 de euro, pe când în România ar costa 8180 euro pentru modelul 1.4 MPI de 75 cp (ce buni sunt cei de la Dacia cu noi, nu-i aşa?). Păi nu prea sunt deoarece:

  • în Franţa primeşti 2000 de euro de la stat dacă cumperi o maşină care emite mai puţin de 140 g CO2 (Sandero emite 135 g CO2
  • prima de casare în Franţa este de 1000 de euro pentru o maşină de minim 10 ani
  • rezultă că în Franţa un Sandero 1.4 MPi pe GPL costă doar 5900 de euro.

Partea faină este că rezervorul de GPL este poziţionat încât să nu ocupe din spaţiul destinat pasagerilor şi portbagajului. Un Sandero cu ambele rezervoare pline are o autonomie de 1300 km.

Românilor, statul vă iubeşte, de aceea dă tot ce-i mai bun dincolo. Ajutaţi ţara, faceţi ca şi Băsescu cumpăraţi Logan. E normal ca la noi, ţară producătoare să ne iasă totul mai scump nu-i aşa?

Related posts:

  1. Lansare Dacia Sandero diesel in Franta Renault a lansat Dacia Sandero diesel in Franta. Pretul...
  2. Noul Dacia Sandero diesel şi în România A fost lansată şi in Romania minunata masină numită Sandero...
  3. Românii nu vor maşini noi Românii nu vor maşini noi. Cel puţin asta spune ministrul...
  4. Dacia Sandero lansarea oficială România Dacia Sandero va fi lansată azi oficial în România...
  5. Sandero are 3 stele EuroNcap Dacia Sandero, masina pe care James May se face...

2 Responses to “Românii furaţi pe faţă”

  1. Mda, nici nu ma gandesc sa cumpar vreodata Dacia. Vai de mama lor, nu au fost in stare sa creeze niciodata o masina singuri. Toate modelele de Dacii chiar si batrana 1300 este facuta de Renault.

Leave a Reply