Noul BMW Seria 6 cabriolet, sedinta foto din Africa de Sud

Posted by andrei On January - 23 - 2011

bmwNoul BMW Seria 6 cabriolet este un model ciudat pentru mine din doua motive: de obicei se lanseaza prima data modelul coupe si apoi cel cabriolet, iar al doilea motiv ar fi ca nu inteleg de ce ai face un plafon din material textil cand ai dezvoltat un plafon rigid performant pentru noul Z4.

Lasand teoria la o parte, BMW ne arata ca stie sa faca masini frumoase chiar si fara ajutorul lui Bangle, desi mie sincer mi se pare ca vechiul Seria 5 a fost si este o adevarata capodopera. Bavarezii doresc sa creeze o gama de modele mai elegante, modele care sa fie la fel de izbitoare ca vechiul Seria 5, Seria 7 sau chiar si Seria 6, vor ceva mai rafinat.

Pentru inceput noul BMW Seria 6 cabriolet va primi doua propulsoare:

  • noul V8 de 4.4 litri  de 400 CP si 610 Nm permite o accelerare de la 0-100 km/h in 4.9 secunde si o viteza maxima limitata la 250 km/h. Consum declarat este de 10.7 litri (sa zicem ca e asa)
  • un propulsor de 3.0 litri de 320 CP si 450 Nm, permite o accelerare de la 01-00 km/h in 5.7 secunde si o viteza maxima limitata la 250 km/h. Consumul este de 7.9 litri/100 km

BMW va oferi in viitor si o varietate de propulsoare diesel, iar clientii pot opta pentru transmisia manuala cu sase trepte sau cea automata cu 8 trepte. Am si eu o intrebare, vi se pare mai reusit noul Seria 6 decat cel vechi? Sincer acum, sunt tare curios daca noul design atrage cum o facea cel Bangle.

Leave a Reply