Maşina care va depăşi Veyronul…

Posted by andrei On January - 25 - 2008

Cunoscutul producător suedez Koenigsegg va prezenta în luna martie la Geneva două ediţii limitate ale modelelor CCX şi CCXR. Poate că literele nu înseamnă nimic, dar specificaţiile tehnice…să spunem doar ca CCXR va depăşi actuala cea mai rapidă maşină de serie şi anume pe Bugatti Veyron. Ambele maşini de la Koenigsegg sunt rapide, dar CCXR atrage cel mai mult atenţia prin cei 1018 cp şi viteza maximă de 417 km/h cu 10 km/h mai rapidă decât Bugatti.

koenigseggccxr1 nn Maşina care va depăşi Veyronul...

Modelul CCX dezvoltă “doar” 888 cp şi o viteză maximă de 397 km/h. Ambele maşini au un V8 biturbo de 5,0 litri montat central şi ambele ating 0-100 în 2,9 secunde. Diferenţa dintre cele două modele este că CCXR funcţionează pe bioetanol, deci este o maşină “verde”.

Datorită cifrei octanice ridicate poate atinge viteza maximă de 417km/h. Este o maşină uşoară, cu o caroserie din fibră de carbon, şi datorită eleronului care-i oferă o stabilitate greu de imaginat la o viteză la care pur şi simplu te-ai aştepta să-şi ia zborul. Totuşi o maşină atât de exlusivistă are un preţ pe masură, varianta CCX din care se vor produce doar 14 modele va costa 1.970.000 de dolari, iar CCXR din care se vor produce 6 va costa 2.200.000 de dolari.

Mulţi ar crede că merită să ai o maşină care să provoace invidie unui deţinător de Bugatti, o maşină care dezarmează atât prin viteză cât şi prin stil şi agresivitate.

Mai multe poze aici

Popularity: 5% [?]

No related posts.

3 Responses to “Maşina care va depăşi Veyronul…”

  1. raul says:

    Foarte tare articol, ceva linkuri??

  2. andrei says:

    da un simplu click pe “aici”

  3. [...] de cunoscut sau de vizitat va deveni. Azi mi-am dat seama că a trecut fix un an de când am scris primul meu post şi primul meu articol vs. Nu prea ştiam eu atunci aproape nimic despre platforma wordpress, cum [...]

Leave a Reply

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.