Asigurări RCA (asigurări auto)

Posted by andrei On January - 6 - 2009

Asigurările RCA sau Asigurările Auto sunt cele mai vândute, căutate şi mai disputate asigurări la ora actuală în România. Motivul e foarte simplu, s-au majorat asigurările considerabil, cele CASCO au devenit putin mai complicate, iar cele obligatorii sunt din ce în ce mai mari. Anul acesta s-a introdus şi calculul poliţei Casco în funcţie de profilul fiecărui asigurat.

Acest profil ţine cont de vârstă, starea civilă (căsătorit, necăsătorit), dacă ai copii, ce maşină ai, costul acesteia şi câte accidente ai avut în trecut şi cât de mare a fost paguba accidentelor. Cel mai mult vor plăti cei până în 28 de ani, acestia plătind cu aprox 25% mai mult.

Anul acesta asiguratorii au împărţit ţara în sectoare de risc. Daca locuiesti într-un judeţ cu risc maxim, înseamnă că asigurarea obligatorie a crescut cu pana 50%, dacă e risc minim cu 20%, iar dacă riscul e minim, asigurarea rămâne neschimbată.

De anul acesta, legea permite să nu te mai prezinţi la poliţie pentru a ţi se face constatarea. Asiguratorii îţi vor da un formular pe care în caz de accident va trebui să-l completezi împreună cu cel implicat în accidentul respectiv.  Dacă asiguratul se simte nedreptăţit, abia atunci va fi nevoit să se prezinte la poliţie.

Era şi normal ca asiguraţii să fie taxaţi în funcţie de profil, acest lucru se face de mulţi ani în ţări precum Anglia şi America. Pun pariu că dintr-o dată părinţii vor avea multe maşini asigurate pe numele lor.

Later update: Carcotasu’ spune asa: ATENTIE! nu toate societatile de asigurari si-au schimbat calculul pt politele de asigurari RCA, inca. Acesta va intra in vigoare dupa 15 ianuarie. Din cate stiu, doar ASIROM-ul a intrat cu noua grila…

Popularity: 2% [?]

Related posts:

 1. Rusia principala piata auto din Europa Rusia principala piata auto din Europa, nu credeam ca voi...
 2. Salonul Auto de la Paris: Mini Crossover Concept Salonul Auto de la Paris este casa unora dintre cele...
 3. Poza zilei de marti… Am gasit o gramada de poze misto cu masini in...
 4. Cea mai scumpa companie auto Dupa ce am spus ca Porsche va cumpara o mare...
 5. Salonul Auto de la Paris: Mazda MX5 Salonul Auto de la Paris nu a adus doar concepte...

5 Responses to “Asigurări RCA (asigurări auto)”

 1. Carcotasu says:

  Azi (6 ianuarie) mi-am facut asigurare RCA si nu am platit mai scump ca in anii trecuti. Am platit dupa vechiul calcul. ATENTIE! nu toate societatile de asigurari si-au schimbat calculul pt politele de asigurari RCA, inca. Acesta va intra in vigoare dupa 15 ianuarie. Din cate stiu, doar ASIROM-ul a intrat cu noua grila…

  Deci, cine nu si-a facut inca RCA, mai aveti timp pana in 15… dupa aceasta data vom scoate bani frumosi din buzunar…

 2. vali says:

  Da, ok, buna ideea cu diferentierea pe categorii de varsta, etc. Dar mai oameni ce vad eu pe harta aia: “Bucurestiul e RISC SCAZUT”? Nu pot sa cred asa ceva, acolo si sa fie toti Schumacherii din europa tot ar fi cele mai multe accidente datorita aglomeratiei in primul rand, sunt sute de accidente usoare pe zi cred, daca nu mii. Cine a facut harta?

 3. andrei says:

  baietii de la asigurari au facut harta. Sincer si mie mi se pare aberant ca in Bucuresti sa fie riscul cel mai scazut, mai ales ca acolo sunt cele mai scumpe masini.

 4. vali says:

  sau in Olt, la fel, give me a brake

Leave a Reply