Cea mai mare amendă pentru depăşirea vitezei

Posted by andrei On March - 10 - 2009

Amenzile sunt la ordinea zilei, mai ales cele de depăşirea vitezei legale. Noi avem câte un fotbalist care merge cu SLR-ul cu 300, mai vine acţionarul de club cu Bentley-ul şi au băieţii de la rutieră cu ce să-şi cumpere o shaorma.

În Finlanda lucruri sunt puţin mai diferite, acolo plăteşti amendă în funcţie de venitul lunar, dacă depăşeşti o anumită viteză. Jari Bar, un milionar finlandez a depăşit viteza legală de 60 km/h. Nu a depăşit cu mult, doar cu 22 km.

Partea interesantă este că dacă depăşea cu 20 km trebuia să plătească doar 145 euro amendă, dar din cauză că a trecut peste acea limită de 20 km, se calculează amenda într-un mod diferit.

Săracul om bogat are acum de plătit o amendă de 110.000 de euro, adică venitul său pe 12 zile. Anssi Vanjoki, un director Nokia a primit şi el în 2002 o amendă de 116.000 fiindcă a depăşit cu motocicleta cu 25 km viteza legală.

Mă gândesc cât se dă amendă unui puşti de 18 ani care depăşeşte viteza cu 100 km/h.

Oare la noi ar merge aşa ceva? Maleniştii s-au scos atunci, ei nu au salar, nici impozite, aşa legal vorbind ei nu au un venit zilnic.

Popularity: 2% [?]

Related posts:

  1. Cea mai mare amendă pentru depăşirea vitezei legale Cred că este cel mai mare titlu de pe acest...
  2. Amendă pentru depăşirea vitezei la WRC Ştim cu toţii cum e să iei o amendă pentru...
  3. Sfaturi pentru incepatori Uite ca fac si eu 2 ani de cand am...
  4. E mare criza mon cher! E mare criza peste tot şi se pare că şi...
  5. Sunt mare bastan… Cel putin acesta cred ca este singurul lucru care trece...

Leave a Reply